El projecte Global Case Study Challenge, en què col·labora el centre, guanya el Premi Nacional d'Ensenyament d'Àustria

Premi Ars Docendi GCSC

La professora Anna Zinenko és una de les guardonades com a co-coordinadora d’aquest projecte d’intercanvi virtual que treballa la interculturalitat i els digital skills. Fa quatre anys que els estudiants del Grau en Turisme i Turisme en Anglès participen al Global Case Study Challenge, que reuneix a centenars d’universitaris d’arreu del món en cada edició.

30/09/2022

Imatge i drets d'autor: BMBWF/Martin Lusser | D'esquerra a dreta: Martin Polaschek, Ministre Federal d'Educació, Ciència i Recerca d'Àustria, amb les impulsores del GCSC, Bárbara Covarrubias, Anna Zinenko i Eithne Knappitsch.

El Global Case Study Challenge (GCSC) va rebre el passat dijous 22 de setembre el Premi Nacional d’Ensenyament austríac “Ars Docendi”, en una cerimònia celebrada a l’Aula der Wissenschaften de Viena, i presidida pel Ministre Federal d’Educació, Ciència i Recerca austríac, Martin Polaschek.

A l’acte d’entrega, hi van assistir la professora de Turisme i Direcció Hotelera UAB i Study Abroad, Anna Zinenko, i dues de les co-coordinadores del GCSC: Barbara Covarrubias, docent de la Ferdinand Porsche FernF de Viena, i Eithne Knappitsch, docent de la Universitat de Ciències Aplicades de Carintia. Les tres docents també van recollir el premi en nom de la co-coordinadora Svetlana Buko, professora de l’Escola d’Estudis Socials Avançats d’Eslovènia.

El jurat internacional va nominar i atorgar al GCSC aquest guardó, en la categoria “Formes Cooperatives d’Ensenyament i Treball”. Es tracta d’un projecte que incorpora un enfocament de Collaborative Online International Learning (COIL), on professorat i estudiants d'arreu del món s'uneixen i col·laboren a través de la xarxa per contribuir en un projecte comú. 

El projecte d’intercanvi virtual té per objectiu desenvolupar les competències interculturals, digitals i de sostenibilitat a partir del treball conjunt en casos d’estudi basats en reptes que afronten diàriament empreses i organitzacions d’abast internacional.

Aquest mes d’octubre, el GCSC engegarà la seva 5a edició i, per quart any consecutiu, els alumnes del Grau en Turisme i Turisme en Anglès de la UAB formaran part dels global virtual teams amb participants de més de 15 països diferents. Amb aquesta iniciativa, els alumnes experimenten com es treballa amb persones d’altres cultures, zones horàries i disciplines de forma remota.

Al mes de juny, l’equip del GCSC també va rebre el primer Premi PROFFORMANCE a l’excel·lència docent internacional, dins de la categoria “Ensenyament i aprenentatge innovador”, en una cerimònia que va tenir lloc a Budapest. 

Eithne i Anna recollint el Premi a Budapest

Imatge i drets d'autor: PROFFORMANCE | Eithne Knappitsch (esquerra) i Anna Zinenko (centre) a la ceremònia d'entrega dels premis Profformance amb Alexander Kohler (dreta), representant del Ministeri Federal d'Educació, Ciència i Recerca d'Àustria.