El projecte Erasmus+ SUHET realitza la primera setmana de formació intensiva a Brussel·les

Trobada de representants de les diferents universitats del projecte SUHET

Els representants de les universitats del projecte Erasmus+ SUHET van trobar-se a la primera setmana de formació intensiva que es va celebrar a Brussel·les, del 30 de novembre al 2 de desembre. Van dur a terme sessions sobre els continguts del nou curs MOOC en turisme de luxe sostenible, i diverses sortides de camp. De Turisme i Direcció Hotelera de la UAB hi van participar el professor Francesc Romagosa, i els estudiants Ivet Huguet, Pau Guerrero, Carmen González i Júlia Vallejo.

15/12/2022

Entre el 30 de novembre i el 2 de desembre de 2022 va tenir lloc, a Brussel·les, el programa de formació intensiva del projecte Erasmus+ SUHET, finançat per la Unió Europea, que té com a principal objectiu impulsar la formació de qualitat en l’àmbit del turisme de luxe o turisme d’alta gamma (Sustainable High-End Tourism), per afavorir la seva sostenibilitat, així com la sostenibilitat de tot el sector turístic.

Durant aquella setmana, quatre estudiants i un professor de cadascuna de les universitats del projecte - la UAB, l'Erasmushogeschool de Brussel·les (Bèlgica), la Universitat de Maribor (Eslovènia) i Lapin AMK de Rovaniemi (Finlàndia) - van participar en diferents activitats formatives. Aquestes eren sessions a l'aula sobre els continguts del nou Massive Open Online Course (MOOC) que s'està preparant sobre turisme de luxe sostenible, i també van realitzar diverses sortides de camp en diferents indrets de Bèlgica que els van permetre conèixer, de primera mà, empreses turístiques del sector del luxe i la gestió que duien a terme en clau de sostenibilitat. 

Turisme i Direcció Hotelera de la UAB va estar representada pel professor Francesc Romagosa i pels estudiants que van guanyar la beca per participar al projecte SUHET: Ivet Huguet, Pau Guerrero, Carmen González i Júlia Vallejo. Van valorar de forma molt positiva aquesta experiència formativa internacional i intercultural.

En aquest sentit, l'alumne Pau Guerrero destacava que havia estat una experiència molt enriquidora poder treballar amb altres equips de diferents universitats, ja que es va trobar amb molta multiculturalitat: "Cadascú té la seva cultura i a través d'aquesta estada vaig poder intercanviar aprenentatges entre els/les participants", contemplava l'estudiant. També en Pau afegia: "aprens sobre diferents metodologies de treball que, al mateix temps, et fan obrir la ment a noves maneres de treballar", comentava.

L’objectiu principal d’aquella setmana formativa era fer un primer test sobre el programa del curs MOOC que els socis del projecte estan elaborant, de manera que durant els propers mesos es desenvoluparan els continguts dels diferents mòduls que formaran el curs, i a mitjans de 2023, ja es podrà posar a prova la primera edició d'aquests estudis.

Està previst que a l’estiu de 2023 es celebri la segona setmana de formació intensiva del projecte, en aquest cas, al campus de la UAB, on els representants de les universitats participants es podran retrobar, valorar i provar la versió final del nou curs sobre turisme de luxe sostenible.