El prestigiós historiador britànic, Paul Preston, va impartir una conferència a l'acte de cloenda del Màster d'Integració Europea UAB curs 2020-2021

Paul Preston

El Màster d’integració Europea UAB curs 2020-2021 (Promoció Gregorio Garzón Clariana) va fer un acte de cloenda amb la conferència del prestigiós historiador britànic, Paul Preston.

02/07/2021

El dia 2 de juliol a les 16'30h. va tenir lloc l'acte de cloenda de la present edició del Màster d'Integració Europea que ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència de cloenda va anar a càrrec del professor Paul Preston, qui es va centrar en el seu discurs en l'Espanya i l'Europa de la Guerra Freda, analitzant la posició i estratègia del règim franquista en aquest context. 

El professor Paul Preston (Liverpool, Regne Unit, 21 de juliol del 1946) és un historiador i professor autor de diverses obres que són referents internacionals sobre la Història Contemporània d'Espanya, és doctor en Història per la Universitat d'Oxford i catedràtic d'Història Contemporània espanyola i director del Centre Cañada Blanch per a l'Estudi de l'Espanya Contemporània (London School of Economics). També va ser professor d'Història a la Universitat de Reading i al Centre d'Estudis Mediterranis (Queen Mary College). 

Ha obtingut nombrosos premis entre el quals podem destacar el Premi Pompeu Fabra 2012 a la projecció i difusió de la llengua catalana. L'any 2015 va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona de projecció internacional "per la seva significativa trajectòria d’abast internacional com a historiador de la Segona República, la Guerra ivil, l’exili i la transició, uns períodes transcendentals per a Barcelona; el compromís amb la recuperació de la memòria històrica, així com amb Barcelona i Catalunya, des del Catalan Observatory de la London School of Economics, i amb la donació el 2015 del seu arxiu al Monestir de Poblet"

Després de la conferència es va formalitzar la distinció d'aquesta promoció amb el nom de Gregorio Garzón Clariana, qui va fer un parlament agraint aquest reconeixement i animant als nous titulats. L’acte va estar presidit per la secretària general de la UAB en representació del rector Javier Lafuente, Dra. Esther Zapater, i va comptar amb la participació del degà de la Facultat de Dret, Dr. Enric Fossas, i del director del màster, Dr. Josep Maria de Dios. En nom de la promoció va intervenir l’estudiant Guillem Gabriel, qui va fer un emotiu discurs en el qual va recordar les dificultats d’aquest curs, i igualment va desitjar el millor pels seus companys/es.