El GAD torna a ser subcampió a Madrid

Membres del GAD al torneig 2023 de la Universidad Autónoma de Madrid.

Andreu Garcia en un equip mixt s’endú el títol de subcampió en una final molt ajustada al Torneig 2023 de la Universidad Autónoma de Madrid.

17/11/2023

El darrer cap de setmana la Universidad Autónoma de Madrid ens va oferir l’oportunitat de competir en el seu torneig de debat en modalitat BP, dels que tenen més antiguitat del Circuit a l’Estat. Aquest certamen, que comptava amb categoria novell de competició, més enllà de la categoria open ordinària, ha estat una oportunitat del Grup d’Argumentació i Debat de representar la nostra universitat amb un dels seus membres per a cada posició del torneig: equip open, equip novell i membre de l’equip acadèmic.

L’equip mixt format per l’Andreu Garcia, membre del GAD, i n’Arturo Bernández de la Universidad Pontífice de Comillas, varen arribar a la gran final després d’una semifinal molt ajustada. L’alt nivell competitiu tant del certamen com de la dupla de debatents va permetre que es proclamessin subcampions del Torneig de Debat BP de la Universidad Autónoma de Madrid 2023. Igualment, l’Andreu Garcia, amb una mitjana de 79,83 punts d’orador, es va proclamar 4rt millor orador del torneig, entrant al top d’oradors per sisena setmana consecutiva.

L’equip novell de l’Arnau Rufs i l’Oriol Pagès, ambdós membres del GAD, va portar bons resultats essent proclamats 5è millor equip novell a la fase ordinària i per tant reserva per a la final novell del torneig. D’altra banda, l’Arnau Rufs es va proclamar 6è millor orador novell del torneig.

D’altra banda, la Mado Sáez, membre i formadora del GAD, va representar la universitat des de l’equip d’adjudicació, treballant per a garantir el rigor acadèmic del Torneig així com decidir el contingut de les mocions i establir els debats. D’igual manera, el nostre membre, Horacio Lamela, va exercir de cap d’Equitat, una posició molt prestigiosa dins de l’Equip Acadèmic del Torneig que té per objectiu assegurar que la competició sigui un espai segur lliure de violències i discriminacions.

Amb aquests bons resultats, el Grup d’Argumentació i Debat escalfa els motors per als darrers tornejos del semestre i comença a preparar-se per a l’activitat del proper. Continuem treballant amb instituts i escoles per a fer arribar el debat universitari a tots els nivells de l’ensenyament i continuem amb les nostres tasques de formació de novells, que culminen en la Lliga Interna que se celebrarà el primer cap de setmana de desembre, juntament amb la Universitat de Barcelona. Per a més informació, consulteu les nostres xarxes socials: @gad_uab.