El GAD continua a la punta de llança del circuit després d'un altre èxit a Salamanca

Membres del GAD a la final del VI Torneig Nacional de Debat BP Salamanca

El Grup d’Argumentació i Debat ha arribat a la final del VI Torneig Nacional de Debat BP Salamanca i s’integra en un dels equips acadèmics del torneig.

02/11/2023

El passat cap de setmana ADUSAL, el club adscrit de debat a la Universitat de Salamanca va celebrar el seu sisè Torneig de Debat BP, obert a clubs d’arreu del circuit hispanòfon. El Grup d’Argumentació i Debat de la UAB hi va enviar un equip mixt de debatents i una persona part de l’Equip Acadèmic del Torneig. Aquest torneig va ser una oportunitat pels representants de la nostra Universitat per conèixer una de les institucions acadèmiques amb més història de l’Estat i de nodrir-se de la resta d’equips d’arreu del món hispanòfon.

L’equip mixt de l’Andreu Garcia, membre del GAD, i l’Estela Ribé, del club de debat de la Universitat de Barcelona va endur-se el títol de subcampió. L’equip va fer un gran torneig que els va situar entre els primers vuit a la fase ordinària així com una posició per l’Andreu Garcia del GAD entre els 10 millors oradors de la competició.

La Judit Postigo, del Grup d’Argumentació i Debat, va ésser seleccionada per a formar part de l’equip acadèmic del torneig com a Cap d’Equitat. Aquesta figura existeix al circuit per tal d’assegurar que les competicions son espais segurs lliures de sexisme, racisme, lgtbifòbia i qualsevol altra discriminació.

L’Equip d’Equitat s’ocupa de protegir els drets dels col·lectius minoritzats dins i fora de les sales de debat. Gestionen, d’igual manera, les incompatibilitats que no permeten a una persona jutgessa emetre un veredicte objectiu en un debat, ateses les seves implicacions personals negatives o positives amb algun dels debatents presents a la sala. També fan de suport en temes de salut mental, acompanyament a víctimes de qualsevol discriminació i imposen sancions a aquells debatents que incompleixin el protocol de cada torneig.

Amb tot això, el Grup d’Argumentació i Debat segueix a la punta de llança del circuit amb un altre títol i situant-se per tercera setmana consecutiva al top 10 d’oradors del torneig de la mà de l’Andreu Garcia. Amb la figura d’equitat aconseguim, també, que la nostra Universitat contribueixi al circuit amb un equip acadèmic d’alta qualitat. Després d’aquests èxits, entomem la resta del semestre amb il·lusió i reprenem les nostres tasques ordinàries sobre les quals podeu trobar més informació a les nostres xarxes socials: @gad_uab