El consum de psicofàrmacs s'ha duplicat des de l'inici de la pandèmia de COVID-19 entre la població assalariada, i més d'un terç dels treballadors i treballadores declaren haver empitjorat el seu estat de salut

Sanitaris VH

  

20/05/2020

 

L'enquesta epidemiològica online "Condicions de treball, inseguretat i salut dels i les treballadores residents a Espanya en el context de la COVID-19", liderada entre altres pel professor Albert Navarro de la Facultat de Medicina de la UAB, mostra alguns resultats preliminars amb els 12.000 primers registres obtinguts. Destaca que en la població assalariada el consum de psicofàrmacs s’ha doblat des de l’inici de la pandèmia, arribant a valors al voltant del 20%, més del 40% dels treballadors i treballadores manifesten problemes per dormir sempre o gairebé sempre en les últimes quatre setmanes, i aproximadent un de cada tres declara que el seu estat de salut és pitjor al que tenia a l’inici de la pandèmia.

Aquests valors són encara més negatius entre el personal sanitari analitzat: el consum de psicofàrmacs es situa al voltant del 30%, més de la meitat declara tenir problemes per dormir moltes vegades o sempre, i al voltant del 45% creu que el seu estat de salut ha empitjorat. Per altra banda, al voltant de tres de cada quatre treballadors/es sanitaris considera que en algun moment des que es va iniciar l’estat d’alarma ha hagut de treballar sense les mesures de protecció adequades, essent que aproximadament un de cada quatre afirma haver-ho fet la majoria de vegades o sempre que ha hagut de treballar.

L’enquesta que en l’actualitat ja té més de 18.000 respostes continua activa. L’obtenció de més respostes permetrà l’estudi de col·lectius específics amb major consistència. Així doncs, si encara no l’heu contestada animeu-vos a respondre i a difondre-la.

No tardareu més de deu minuts en fer-ho: http://trabajoycovid.uab.cat