El 13 de març, noves «activitats de campus» a la UAB

campus de la UAB

El 13 de març, de 13 a 15 h, tindran lloc les «activitats de campus», organitzades per les facultats i l’Escola de la UAB. Es tracta d’activitats de caràcter cultural, de participació o complementàries a les acadèmiques (xerrades, jornades, conferències, taules rodones, actes institucionals singulars, etc.).

08/03/2024

La propera franja d’Activitats Campus prevista al calendari acadèmic del curs 2023-2024 és el dimecres 13 de març de 2024, de 13 h a 15 h.

Es tracta d’una iniciativa que va començar el curs 2018-2019, a proposta de l’Equip de Govern de la UAB i amb el consens de les facultats. Durant aquesta franja horària se suspèn la docència per facilitar que les facultats i els col·lectius d’estudiants puguin organitzar activitats no acadèmiques, i treure així més profit de la concentració de coneixement divers que té lloc a la Universitat, especialment després de la desaparició de les antigues assignatures de campus amb el pla Bolonya. També es pretén incentivar l’organització d’activitats i alhora facilitar la relació entre l’alumnat de la UAB. Les activitats previstes són les segënts:

Xerrada sobre el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)

Lloc:  Facultat de Ciències Polítiques. Edifici B B1/-123 - Aula 2 (Aules docents)

Horari: de 13 h a 15 h.

Has sentit a parlar mai del TEA, però, no saps ben bé què és? Saps quines habilitats tenen afectades les persones amb trastorn autista? Coneixes a alguna persona que té aquest trastorn i voldries saber com comprendre-la millor?

La UAB acull la xerrada “Trastorn de l’espectre autista: una mirada universitària”, adreçada a l'alumnat de la UAB que vulgui saber millor què és el TEA, que oferirà eines per comprendre millor els estudiants que tenen aquest trastorn. Organitzada per l’Associació Asperger Catalunya (entitat formada per famílies amb membres dins l’espectre de l’autisme), juntament amb el PIUNE, Servei per a la Inclusió a la UAB. L’activitat és gratuïta. Cal inscripció prèvia.


«Presentació del clúster audiovisual de Catalunya»

Lloc: Plató 1, de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Xerrada a càrrec d'Eduard Gil, responsable de la direcció i gestió del Clúster. Organitzat per la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Informació i inscripcions: aquí.

 

Obra teatral “El Pa Nostre de Cada Dia”

Hora i lloc: Sala Teatre, campus de la UAB, a les 13.30 h.

“El Pa Nostre de Cada Dia” és una obra basada en una peça de Bertolt Brecht que relata una situació de crisi econòmica en un barri qualsevol on esclata una lluita per menjar. L’obra planteja les corrupcions humanes transversals a totes les classes socials i els valors compartits pel gruix d’una societat en decadència. Dirigida da per Pepa Calvo, adaptada i traduïda per Eva Fructuoso i la mateixa Calvo,és interpretada per la companyia Teatre del Repartidor. Organitzat per Cultura en Viu.

 

Xerrada sobre emprenedoria

Lloc: Sala d' Actes. Facultat d'Economia.

Hora: de 12.30 a 13.30 h.

En la 5à edició de la xerrada Emprenedoria en Femení tres graduades de la Facultat d'Economia exposaran els seus projectes emprenedors i explicaran la seva trajectòria emprenedora en clau de gènere.  Les ponents són Glòria Infiesta, consellera de finances de Denarius AdvisoryBerta Madueño, cofundadora de Tattoox; i Berta Pons, cofundadora de Brodas Bros. L’acte comptarà amb la presència de la vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria, Rosa Maria Sebastián, i de la degana de la Facultat, Judith Panadès. Aquesta activitat està inclosa en el mòdul PROJECTA’T amb RAC d’1 crèdit i cal inscripció prèvia mitjançant l’aplicació NEXUS.

 

El cas Alves, a debat

Lloc: Facultat de Dret. Aula Magna.

Horari: de 13 a 15 h.

Taula rodona que abordarà la sentència de la Sala Penal de l'Audiència Provincial de Barcelona que recentment ha condemnat al jugador de futbol Dani Alves per agressió sexual. Hi participaran diversos docents de l'Àrea de Dret Penal com les professores Mercedes García Arán i María José Rodríguez Puertas així com el professor Joan Baucells Lladós.

 

Terminologia legal i l'ús de llenguatge de justícia criminal

Lloc: Facultat de Dret, Aula 8.

Horari: de 13 a 15 h.

La professora Anna Meléndez conduirà la xerrada "Legal terminology. The use of Criminal justice language", dividida en dues activitats. D'una banda, sobre "General terms on Criminal law and procedural justice", i per una altra banda, sobre "Terminology about punishment".

 

La Intel.ligència Artificial, en un taller a l'Escola d'Enginyeria

Lloc: Escola d'Enginyeria, Aula Q2/1003

Horari: de 12.30 a 14.30 h

La Intel·ligència Artificial (IA) protagonitzarà el TECNODAY en un format taller/workshop hands-on amb l'empresa Deloitte. El programa del taller és el següent:

  • Introducció a l'entorn regulatori de la IA. Es debatran els riscos associats amb la IA i s'abordaran dilemes ètics a través d'un cas pràctic que implicarà classificar sistemes d'IA segons el nivell de risc.
  • Hands-On amb Huggingface i LangChain. S'aprendrà a utilitzar aquestes eines líders en la generació de llenguatge i es farà una pràctica guiada per crear prompts seqüencials i dissenyar un xat interactiu per "parlar" amb un document PDF.

Cal confirmar l'assistència aquí: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNL7zV1g5I-Fs0DrF5hrqr__X-qBVKrgay-0KVZvgujIhi2w/viewform

 

La traducció i interpretació en la promoció dels drets humans

Lloc: Facultat de Traducció, Aula 005

Horari: 13 hores

El professor de la University of Texas Rio Grande Valley, Gabriel González Núñez, impartirà la xerrada "La traducció e interpretación en la promoción de los derechos humanos". Es tracta d'una conferència organitzada pel Grup de Recerca MIRAS.

 

Com és el procés de selecció? Fases i estratègia.

Lloc: Facultat de Traducció, Aula 202 (Grup A) i Aula 203 (Grup B)

Horari: de 13 h a 14.30 h.

Per conèixer les fases que integren el procés de selecció, els aspectes més importants que s'han de tenir en compte, quines proves es podria trobar l'alumnat i alhora practicar-les. També per a controlar les diferents candidatures i com dissenyar una estratègia de cerca que sigui adient al l'objectiu professional. Organitza el Servei d'Ocupabilitat.

Inscripció gratuïta (Grup A)

Inscripció gratuïta (Grup B)

 

Practicar l'entrevista per videoconferència

Lloc: Virtual

Horari: de 13 h a 15 h.

Les entrevistes de feina per video conferència són una pràctica cada vegada més freqüent en moltes empreses. Et sents prepara´t per afrontar una entrevista per Skype? En aquesta activitat es donaran eines per a superar-les amb èxit i realitzar-les de manera professional i natural. Organitza el Servei d'Ocupabilitat.

Més informació i inscripcions

 

El dia a dia en una consulta de psicologia. Barreres, solucions i eines de gestió

Lloc: Facultat de Psicologia. Aula P2

Horari:  de 13 a 15 h

Per millorar les competències en el dia a dia en una consulta de psicologia. Per conèixer les dificultats que l'alumne es podria trobar i cercar solucions. Organitza el Servei d'Ocupabilitat.

Inscripció gratuïta

 

L'entrevista per competències

Lloc: Facultat de Veterinària. Sala de Graus.

Horari: de 13 a 15 h.

Sessió formativa gratuïta dirigida a estudiants i alumni. Té per objectiu proporcionar coneixements útils per facilitar la transició al mercat laboral. Organitza el Servei d'Ocupabilitat.

Inscripció gratuïta a NEXUS

 

Desaf-IA, projectes per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Lloc: Plaça Cívica. Sala d'estudis de l'edifici RR (damunt del bar).

Horari: de 13 a 14.30 h

Les persones participants treballaran en equip per idear projectes en favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); ho faran seguint la metodologia design thinking i amb l’ajuda de diverses eines d’IA. Un jurat expert triarà quatre equips guanyadors, que s’enduran vals de 30 euros per gastar a Abacus. Inscripcions ja obertes a l’aplicació NEXUS. Organitza el Servei d'Ocupabilitat.

Inscripció gratuïta

Més informació

 

Biodiversitat virtual, cap a la virtualització de les espècies amenaçades, rares o protegides 

Lloc: Digital Lab de la UAB (sala de revistes de la Facultat de Filosofia i Lletres)

Horari: de 13 a 14.30 h.

La professora d’Ecologia de la Facultat de Biociències i investigadora de la UAB i del CREAF, Sandra Saura Mas, conduirà aquesta activitat. Es podran veure amb ulleres de realitat virtual tres espècies de plantes protegides i amenaçades del parc natural de Cap de Creus: la planta herbàcia Sèseli del cap de Creus (Seseli farrenyi), endèmica d’aquest parc natural, l’arbust Olivella (Cneorum tricoccon) endèmic de la conca mediterrània, i la liana Campanera siciliana (Convolvulus siculus) en situació vulnerable a Catalunya. 

Aquest acte és la fase final d’un projecte d’innovació docent finançat per la coordinació de Formació i Innovació Docent de l'Institut de Ciències de l'Educació i  la Unitat de Formació de la UAB, gràcies al qual s’han aconseguit crear tres models 3D de plantes endèmiques i amenaçades de la conca mediterrània, amb la finalitat que estiguin a lliure disposició de l’alumnat de la Facultat de Biociències. Forma part del projecte ‘Biodiversitat virtual’, que dirigeix la professora Sandra Saura Mas.