Efemèrides egiptològiques a la UAB: centenari del descobriment de la tomba de Tutankhamon

Howard Carter descobrint la tomba de Tutankamon

L'Institut d'Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB (IEPOA) ha organitzat per al proper divendres 25 de novembre a les 17h a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres una activitat  per commemorar el 100è aniversari del descobriment de la tomba de Tutankhamon.

17/11/2022

L'Institut d'Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB (IEPOA) ha organitzat per al divendres 25 de novembre a les 17h (a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres) l’activitat «Yes, wonderful things! – Howard Carter» per commemorar el 100è aniversari del descobriment de la tomba de Tutankhamon. L'acte anirà a càrrec de José Lull, professor agregat d'Egiptologia de la UAB, i comptarà amb la participació del grup musical Neteru Ensemble.

 

El professor Lull farà un homenatge a la figura d'Howard Carter fent un recorregut per la seua fascinant trajectòria, des de la infantesa, passant pels seus primers treballs a Egipte, els seus primers èxits arqueològics, els fracassos i aventures, les seues primeres campanyes d'excavació amb Lord Carnarvon a la Vall dels Reis… fins a aqueix moment culminant e irrepetible, un 26 de novembre de 1922, en què va veure «coses meravelloses».

 

En l'organització de l'acte col·laboren el Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, el Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Vicerectorat de Comunicació i de Cultura i la Biblioteca d'Humanitats.

 

Podeu consultar aquí el cartell.