Dos professors de la Facultat entrevistats al TN de TV3

Professors Entrevistats TN

Joan Baucells i Maria Jesús Guardiola, professors de la Facultat, han estat entrevistats pel Telenotícies de TV3 en relació a la presó permanent revisable.

13/02/2018

Joan Baucells i Maria Jesús Guardiola, professors de la Facultat, han estat entrevistats pel Telenotícies de TV3 en relació a la presó permanent revisable.

El passat 4 d’octubre de 2017, el Congrés dels Diputats va aprovar una iniciativa per demanar al Govern la derogació de la presó permanent revisable.  Ara mateix, aquesta proposta es troba a la Comissió de Justícia del Congrés on es debatrà si segueix vigent o es deroga. Per aquest motiu, el pare de Diana Quer i d’altres familiars de víctimes han impulsat una campanya a Change.org per recollir signatures, ja que volen que es mantingui la presó permanent revisable.

El passat divendres 9 de febrer, el Telenotícies de TV3 va emetre una peça sobre el debat generat per la mesura. Per aquest motiu, els professors de la Facultat Joan Baucells i Maria Jesús Guardiola van ser entrevistats per tal de conèixer la seva impressió com a experts en la matèria.

Joan Baucells, professor de Dret Penal, afirma que si es manté la presó permanent revisable “fem un viatge en el temps de 300 anys. El dret penal modern es va construir per evitar venjances privades i que fos l’Estat el que fes prevaldre l‘interès públic”.

Per la seva part, Maria Jesús Guardiola, professora de Dret Penal i membre de la Societat Catalana de Victimologia, considera que en comptes de tractar la qüestió de la presó permanent revisable, cal que “es parli de com podem ajudar i assistir millor a les víctimes del delicte. Es pot tancar una porta i llançar la clau o es pot orientar la política criminal a una major reinserció perquè això no torni a passar”.

La peça del Telenotícies de TV3 es pot consultar aquí

 

Notícies relacionades

Totes les notícies