Dones de Sant Roc, històries de vida. Exposició d'arpilleres: Sant Roc, un barri divers.

Cartell Dones de Sant Roc

L’acte d’inauguració va tenir lloc el passat dijous 9 de març a la Sala Tarotdequinze. Va comptar amb la participació d’arpilleristes, educadores socials que van fer el guiatge de l’exposició, i hi haurà un diàleg entre  Daniel Ortega i Raquel Yafari. Va obrir l’acte la Degana de la Facultat, Margarita Freixas. 

03/03/2023

L’acte d’inauguració va ser el passat dijous 9 de març a la Sala Tarotdequinze. Va comptar amb la participació d’arpilleristes, educadores socials que van fer el guiatge de l’exposició, i hi haurà un diàleg entre  Daniel Ortega i Raquel Yafari. Va obrir l’acte la Degana de la Facultat, Margarita Freixas. 

En ocasió del Dia Internacional de la Dona Treballadora s’inaugura a la nostra Facultat l’exposició Sant Roc, un barri divers, una mostra d’arpilleres creades per dones d’aquest barri badaloní i impulsada per la Fundació Ateneu Sant Roc.  

La missió d’aquesta Fundació és afavorir la cohesió social del barri de Sant Roc de Badalona, conjuntament amb els seus veïns i veïnes, a través de la promoció de diversos projectes educatius, socials i culturals adreçats a infants, joves i adults, tot incidint de manera especial en els col·lectius en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. 

L’arpillera és una tècnica tèxtil que té les seves arrels en una antiga tradició folklòrica iniciada per un grup de brodadores d’Isla Negra (ubicada en el litoral central xilè), que feien obres carregades de significat. Al llarg de la història l’ús del treball tèxtil ha servit, entre altres coses, com a mitjà d’expressió per comunicar diferents realitats, individuals o col·lectives, viscudes en diferents contextos i períodes de temps. L'artista xilena Violeta Parra va utilitzar el jute com a suport de les seves obres que també les va anomenar arpilleres i representava escenes a través de l’art rústic de la costura.