Donar visibilitat a les violències invisibles

Imatge de l'exposició fotogràfica ¿Violència 0¿, organitzada per l¿Agrupació Foto-Cine de Cerdanyola
Imatge de l'exposició fotogràfica ¿Violència 0¿, organitzada per l¿Agrupació Foto-Cine de Cerdanyola-Ripollet (AFOCER)

Aquest ha estat l’objectiu de les jornades virtuals organitzades per la comissió d’Igualtat que s'han celebrat aquest 3 de març i s'han centrat en les violències menys visibles contra les dones

22/02/2021

Aquest 3 de març s'han celebrat les jornades virtuals sobre violències invisibles contra les dones.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del Degà de la Facultat de Dret, Enric Fossas Espadaler. La primera xerrada l'ha pronunciat Mireia Mata, Directora general d’igualtat del Departament de Treball, Afer Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que ha exposat el tema “La igualtat de tracte i no discriminació, la sal contra la violència”.

A continuació ha estat el torn de la professora Lucia Ortiz, amb la sessió “Violència vicaria: una nova forma de violència masclista?”, que ha abordat aquelles conductes violentes que es fan a una persona propera a la persona a qui es vol fer mal, per generar-li un dany.

Després, M. Carmen Benítez i Glòria Molina han presentat l’exposició fotogràfica “Violència 0”, organitzada per l’Agrupació Foto-Cine de Cerdanyola-Ripollet (AFOCER).

Finalment, s'han presentat els treballs de fi de grau d’Estefania Lesmes, Mathilde Daudirac, Gemma Ruiz, Carla Urpina i Robert Cárdenas

La jornada l'ha organitzat la Comissió d´Igualtat de la Facultat de Dret i s'ha lliurat un certificat d'assistència a tots els participants.

 

L’exposició Violència 0

A la jornada, s'ha presentat l’exposició fotogràfica “Violència 0”. Una exposició que, segons els seus organitzadors, “mostra els diferents tipus de violència contra les dones: econòmica, laboral, institucional, psicològics, física, sexual i simbòlica”. I asseguren que mostrar-los permet “comprendre que hi ha moltes violències que tenim incorporades a nivell social i cultural”.

L’exposició anteriorment s'havia exposat al Mercat de Fontetes de Cerdanyola del Vallès i a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca Central de la UAB