Dinàmiques inclusives a l'aula: prevenció i actuació davant l'assetjament sexual

alumnes dins una classe de la facultat

Dins de la implementació de les mesures del IV Pla d’Igualtat de la UAB, la Facultat de Filosofia i Lletres organitza un curs per al professorat destinat a sensibilitzar i a donar a conèixer bones pràctiques per tal de prevenir i detectar situacions d’assetjament. 

25/01/2023

El curs de formació de professorat, amb una durada de 4h, es durà a terme el dia 6 de febrer de 9h a 13h a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres. Cal inscripció prèvia en aquest formulari. Es certificarà l’assistència al curs i s’acceptaran inscripcions fins exhaurir l’aforament de la Sala de Graus.  

 

El curs consta d’una primera part dedicada a donar informació sobre el protocol de la UAB per actuar davant de l’assetjament i per resoldre dubtes. La Secretària General de la UAB, Dra. Esther Zapater, ens parlarà del marc normatiu i la política institucional de la UAB. La Directora de l’Observatori de la Igualtat, Dra. Maria Prats, ens parlarà dels circuits, mecanismes i recursos per preveure i detectar situacions d’assetjament.  

 

La segona part del curs estarà dedicada a les dinàmiques a l’aula i s’articularà al voltant de la pregunta “Com millorar la docència per potenciar pràctiques i actituds més inclusives?”. Estarà a càrrec de les Drs. Montserrat Rifà i Mireia Foradada, de la Facultat de Ciències de l’Educació, que ens parlaran de:  

  • Temes i reptes de la docència universitària amb perspectiva de gènere 
  • Conceptes clau per a una docència feminista i inclusiva: vulnerabilitat, benestar, direccionalitat i participació 
  • Visionat i treball a partir de casos centrats en els sabers, el llenguatge, la relació pedagògica, les metodologies docents i l'avaluació 
  • Posada en comú 
  • Bones pràctiques i recursos 

 

Lloc: Sala de Graus de la Facultat 

 

Data: 6 de febrer de 2023, de 9 a 13h 

 

Inscripció: formulari