Diàleg amb l'activista Alexandra Polivanova i la gestió dels arxius, al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Alexandra Polivanova

S’ha organitzat en el marc de la visita de l’activista russa Alexandra Polivanova i el recent tancament de l’International Memorial. La jornada divulgativa tindrà lloc dijous 16 de juny, a les 18:30h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscriu-te.

08/06/2022

L’ESAGED, Memorial Democràtic, l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya i Arxivers Sense Fronteres han programat conjuntament una jornada divulgativa amb Alexandra Polivanova i la gestió dels arxius com a eines de contra narrativa de les memòries oficials que en casos de repressió es perpetuen invisibilitzant les veus dels represaliats.

La jornada es farà el pròxim dijous 16 de juny, a les 18:30h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10), Barcelona.

La sessió divulgativa s’ha programat coincidint amb la visita a Catalunya d’Alexandra Polivanova, responsable dels programes educatius vinculats a l’International Memorial (Moscú). És responsable del projecte d’investigació i educació de memòria “Moscú. Una topografia del terror”, i autora i directora de projectes de teatre documental. Des del 2022 és la presidenta de la junta directiva de la xarxa de societats commemoratives de Rússia.

L’International Memorial és una xarxa d’organitzacions que inclouen moltes entitats a Rússia, inclòs el Memorial Human Rights Center, i també altres seus fora del país. La seva seu a Moscú acull un espai públic on es troba l’arxiu, el museu i la biblioteca.

Al desembre de 2021, l’International Memorial, una de les institucions russes més rellevants dedicades a difondre història contemporània del país i la recerca sobre la repressió política a la URSS i el Gran Terror, va ser clausurada pel govern.

Un dels objectius d’aquesta institució és promoure la veritat sobre el passat històric i perpetuar la memòria dels represaliats dels règims totalitaris, oferir assistència legal i econòmica a les víctimes dels Gulags, portar a terme projectes educatius, treballar per la publicació d’una llei de rehabilitació de les víctimes, entre d’altres.

Inscriu-te