Declaració de la Junta Permanent de Facultat

EntradaFacultat

Declaració de la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB en resposta a la sentència imminent del Tribunal Suprem al judici del 'procés'.

11/10/2019

Declaració de la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB en resposta a la sentència imminent del Tribunal Suprem al judici del “procés”

Els Estatuts de la Universitat Autònoma de Barcelona recullen en el seu article 3 els principis d’actuació que han de regir la nostra Universitat, i que inclouen:

Article 3.1. Per a desenvolupar les seves activitats, la Universitat Autònoma de Barcelona s’inspira en els principis de llibertat, democràcia, justícia, igualtat i solidaritat”.

Article 3.2. És deure de totes les persones integrants de la comunitat universitària, i en particular dels òrgans de govern, atenir-se i donar plena efectivitat a aquests principis.

Així mateix, en l'article 4 sobre les finalitats de la UAB es recull:

Article 4.g. Fomentar el pensament crític, l'esperit emprenedor i la cultura de la llibertat i el pluralisme, així com l'educació en els valors cívics i socials propis d'una societat democràtica.

En conseqüència, la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres, reunida el dia 11 d’octubre del 2019, davant la imminent sentència del judici,

  • Declara que no hi pot haver silenci davant de la repressió i l'erosió de les llibertats i els drets civils i que s'identifica plenament amb la defensa de les llibertats individuals i col·lectives fonamentals.
  • Manifesta el seu rebuig al judici polític a: l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell,  als membres del govern de Catalunya Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Oriol Junqueras (professor també d’aquesta Facultat durant molts anys), a Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, empresonats des de la tardor de 2017.
  • Expressa el ferm rebuig a qualsevol sentència que no sigui absolutòria  i exigeix, en cas que siguin condemnades, l’alliberament dels presos i preses polítiques.
  • Insta als òrgans de govern de la Facultat a difondre l’aprovació d’aquesta declaració a la pàgina web de la Facultat, així com a les seves xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram, ...).
  • Traslladarà l’acord d’aprovació, juntament amb aquesta declaració, a la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Finalment, la Junta Permanent proclama que aquesta declaració respon al seu ple exercici de l’autonomia universitària, amb la participació de l’alumnat, el professorat i el personal d’administració i serveis.


Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), octubre de 2019
 

 

Notícies relacionades

Estudiants a una taula de la facultat

Si ets futur o futura estudiant de primer curs

El dia 6 d’agost tothom sabrà si és estudiant de primer curs de la Facultat de Filosofia i Lletres. En aquesta notícia podeu trobar les informacions més importants pel que fa al procés de matriculació i a l’inici i desenvolupament de la docència durant el primer semestre.

Pla Serra Húnter - 2a convocatoria 2019

Oberta la convocatòria del Programa Serra Húnter 2020

La UAB ha convocat el procés selectiu per a la contractació de personal docent i investigador en la categoria de professor lector (ajudant doctor) de caràcter temporal en el marc del Pla Serra Húnter, que romandrà oberta fins al 10 de setembre.

Totes les notícies