Continua el cribratge massiu de la comunitat universitària

Cribratge a les facultats de Ciències i de Biociències

Tot l'alumnat i tot el personal de la UAB poden realitzar una prova per saber si han contret la COVID-19. El cribratge es realitzarà del 8 al 15 d'abril, al campus de Bellaterra; i, el dia 15, també al campus de Sabadell.

07/04/2021

El Departament de Salut de la Generalitat organitza, entre els dies 8 i 15 d'abril, un cribratge massiu entre tots els membres del personal i de l'alumnat de la UAB per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 o determinar si han passat ja la malaltia.

Les proves es podran realitzar entre les 9,30 i les 19 h en dos espais: un punt de cribratge a la plaça Cívica, situat davant de la farmàcia, i un punt itinerant que estarà situat al vestíbul d'entrada de la planta 0/sala de juntes de l'edifici C (Ciències i Biociències) els dies 8 i 9 d'abril (el divendres, dia 9, l'horari en aquest punt de cribratge serà de 9,30 a 14 h); al vestíbul d'entrada/sala de juntes de la Facultat de Filosofia i Lletres els dies 12 i 13; al vestíbul d'entrada de l'Escola d'Enginyeria el dia 14; i a la sala d'estudis del vestíbul d'entrada (al costat del bar-cafeteria) de la Facultat de Medicina el dia 15. A més, el 15 d'abril, s'instal·larà un altre punt al campus de Sabadell (C. Emprius, 2) on es podran realitzar les proves de 9 a 16 h. Els membres de la comunitat universitària podran fer-se els tests indistintament a qualsevol dels punts i qualsevol dels dies del cribratge.

Es podran realitzar dues proves: PCR mitjançant automostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja s'ha passat la malaltia. Són de caràcter voluntari i cada persona podrà decidir si vol realitzar-ne dues o només una. Poden realitzar-les tots els estudiants i tots els membres del personal docent i administratiu de la UAB, així com el personal de les empreses i centres de recerca, que siguin asimptomàtics i que no estiguin ja vacunats. Per sotmetre's a la prova, és indispensable presentar la targeta sanitària de CatSalut, o bé el DNI o el passaport. Un cop finalitzada l'obtenció de la mostra de sang per realitzar l'estudi serològic, per evitar aglomeracions i no haver d'esperar els resultats, es convidarà el participant a consultar-los a La Meva Salut.

Aquesta iniciativa forma part d'un cribratge general que la Generalitat està realitzant a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L'objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l'evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar