Celebració de la sisena edició del projecte MicroMón@UAB

Sala d'Actes de la Facultat amb els estudiants, el degà i els ponents

L’acte va consistir en emotives intervencions dels nostres estudiants i dels alumnes dels 7 centres que han participat en aquesta edició, en les que van transmetre com han viscut aquesta experiència i què ha representat per a ells. L’acte va concloure amb les intervencions de la responsable del programa Argó de l’Institut de Ciències de l’Educació, programa en el qual està inserit el projecte, i de la membre del CESIRE del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Finalment es van lliurar els certificats de participació al professorat dels centres de secundària i batxillerat.

29/05/2023

El passat dia 18 de maig va tenir lloc a la Sala d’Actes de la Facultat de Biociències la cloenda de la sisena edició del projecte MicroMón@uab, una proposta de ciència ciutadana d’àmbit internacional i basada en l’aprenentatge servei. Els degans de les Facultats de Biociències i de Veterinària van presidir l’acte, que va comptar amb l’assistència del professorat microbiòleg participant de la UAB, així com dels estudiants de la UAB que, sota la supervisió dels primers, han estat els encarregats de desenvolupar el projecte en els centres de secundària i de batxillerat. 

Amb aquesta edició són ja més de 1000 estudiants de secundària i batxillerat i més de 250 estudiants de la UAB que han participat en aquest projecte, que té com a eixos fonamentals per una banda conscienciar a la ciutadania sobre la gravetat de la pandèmia silenciosa que suposen les malalties produïdes per bacteris multirresistents als antibacterians, responsables d’un  nombre creixent de morts en el nostre planeta i que podrien convertir-se en la primera causa de mort en un futur cada cop més pròxim si no es reverteix la situació. Per una altra, el projecte acosta a les aules d’escoles i instituts una recerca real que pretén l’aïllament de bacteris del sol productors de potencials antibacterians que puguin contribuir a combatre aquests patògens multirresistents.

En el projecte, coordinat per microbiòlegs de la Unitat de Microbiologia Campus (Departament de Genètica i de Microbiologia), hi participa professorat de Microbiologia de les Facultats de Biociències, Ciències, Medicina i Veterinària i està obert a tots els estudiants d’aquestes Facultats que hagin superat un curs inicial de Microbiologia, tant en els aspectes teòrics com en els pràctics. Si esteu interessats a participar, estigueu atents a la convocatòria de la setena edició del projecte, que s’obrirà entre octubre i novembre del 2023.