Carme Riera distingida amb el Premi Atlàntida

Carme Riera Premi Atlantida

En la 34a Nit de l’Edició que organitza el Gremi d’Editors de Catalunya Riera ha rebut el Premi Atlàntida per la seva contribució a la difusió de la lectura i del món llibre i la seva defensa de la propietat intel·lectual.

10/12/2019

Carme Riera (Palma de Mallorca 1948), catedràtica emèrita de Literatura Espanyola de la UAB, és acadèmica de la Real Academia Española (2012)  i ha exercit la docència a la UAB des d’inicis dels anys 70 del segle passat. En el seu parlament per agrair el premi ha defensat l’ensenyament obligatori de la literatura i ha fet un repàs dels llibres que més l’han influït, entre els quals destaca sempre el Quijote, com una de les grans obres de la literatura universal que descriu la condició humana en majúscules.  

Riera es va donar a conèixer al món de la ficció amb l’obra Te deix, amor, la mar com a penyora (1975), un recull de contes que va rebre el Premi Recull de Blanes. És Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2000) i ha rebut, entre d’altres, el Premi Prudencia Bertrana (1980), el Premi Josep Pla (1994), el Premio Nacional de Cultura (2001), el Premi Ramon Llull (2002), el Premi Sant Jordi de novel·la (2003), el Premio Nacional de las Letras (2015), i el Premi Sant Joan de novel·la (2016).  
 

 

Notícies relacionades

SAF UAB

El SAF ofereix noves promocions fins al 31 de gener

Durant el mes de gener, les altes al SAF tenen un 50% de descompte a la matrícula. A més, els abonaments fets en línia entraran en el sorteig d'una gratuïtat entre els mesos de març i agost. El SAF també ofereix la modalitat d'abonament "DUO" i "Porta amics al SAF".

Totes les notícies