Camuflades, disfressades, novel·lades. Silenciades

dones artistes

La Facultat de Filosofia i Lletres va preparar un espectacle músicoliterari obert a tota la UAB amb motiu de l’inici de la docència del segon semestre i, alhora, per celebrar anticipadament el dia 8 de març. El passat dilluns dia 22 de febrer a l’Auditori.

15/02/2021

És un acte doblement simbòlic: refermar-nos en l’objectiu d’aconseguir la presencialitat plena a la UAB i a la Facultat; i retre homenatge a les dones del món de les humanitats, les arts i les ciències socials, que han estat silenciades d’una o altra manera al llarg de la història.

Es tracta d’un passeig -il·lustrat amb textos i música- per la vida i l’obra de vint dones relacionades amb les arts, la música, la dansa, la literatura, la geografia, l’antropologia la importància de les quals ha estat minoritzada fins als nostres dies.

La intenció és donar a conèixer o posar en el lloc que mereixen dones absolutament desconegudes; dones conegudes, però obliterades; dones de primera fila, però que foren situades a segona fila pels seus companys de professió; dones conegudes, però que es van haver de camuflar rere un pseudònim per poder desenvolupar la seva vocació; dones re-descobertes les darreres dècades, etc. No en diem cap nom  per mantenir l’efecte sorpresa.

L’acte compta amb la col·laboració d’estudiants, professorat i PAS, que llegiran diversos textos. Es desenvoluparà a l’Auditori situat a la Facultat de Filosofia i Lletres, amb compliment absolut de les mesures de seguretat requerides: ventilació, ús de mascaretes, ús de gel hidroalcohòlic i distància de seguretat entre els seients ocupats. La sala té una capacitat de 475 persones i només se n’ocuparan 100.

 

Notícies relacionades

Fira virtual de graus UAB

Inscripció oberta a la fira virtual de graus UAB

Divendres 19 i dissabte 20 de març obrim les portes del campus perquè el puguis trepitjar en persona, però sense sortir de casa! Amb videoxats amb totes les facultats i escoles. Inscripció oberta!

Imatge de l'OEW 2021

Arriba l'"Open Education Week" a la UAB

En el marc de l'Open Education Week -que se celeba a tot el món de l'1 al 5 de març- el Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats divugatives adreçades a personal docent i investigador i a l'alumnat, per tal de promoure els avantatges i possibilitats de l'educació en obert.

Totes les notícies