Campanya sobre la mobilitat sostenible

ConcursVideosMobilitat

24 universitats de l’Estat espanyol participen de forma simultània en un concurs de vídeos, finançat pel projecte europeu U-Mob, que premiarà les creacions audiovisuals que millor representin els valors de la mobilitat sostenible a la universitat. La UAB hi participa com a partner del projecte, que compta amb la col.laboració de l’empresa vadeBike.

19/09/2018

La UAB, com a partner d'U-Mob, i amb la col.laboració de l’empresa vadeBike, vol fomentar així el treball en xarxa entre les universitats per aconseguir una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta campanya, convocada pel Projecte LIFE U-MOB (European Network for Sustainable Mobility at University)  -l'instrument financer de la UE per a donar suport, conservació de la natura i del clima a projectes d'acció ambiental a tota la Unió Europea-, i coordinada per la UAB com a partner del mateix, té per objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària sobre l'impacte positiu d’una gestió sostenible de la mobilitat als campus universitaris. 

Els desplaçaments que es generen al voltant de les universitats, tant de persones com de mercaderies, tenen importants efectes a nivell ambiental, econòmic, social, de seguretat, etc. Aquests efectes allunyen les universitats dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, establerts per Nacions Unides a la seva agenda 2030.

Aquesta campanya conjunta entre 24 universitats de Catalunya, Pais Basc, València, Andalusia, Madrid, Canàries, Cantàbria, Extremadura, Castella i Lleó i La Rioja s'organitza al voltant de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat de 2018 i finalitzarà, com a màxim, el 31 d’octubre de 2018.

Cadascuna de les 24 universitats organitzarà un concurs i escollirà un vídeo guanyador. Les persones guanyadores podran escollir un premi valorat en uns 500 euros d’entre una varietat de bicicletes, smartphones, ordinadors o tablets.  A més, els millors vídeos seran escollits pel Projecte U-Mob, i seran compartits a la seva pàgina web amb l’objectiu de multiplicar els efectes de conscienciació en altres campus d’Espanya o Europa a través de la Xarxa Europea d’Universitats per la Mobilitat Sostenible.

Els vídeos hauran de tenir una durada d’entre 1 i 2 minuts i hauran de representar, en relació al campus de la universitat organitzadora, aspectes de la mobilitat sostenible, problemes i avantatges dels diferents mitjans de transport, possibles solucions i millores, etc.

Amb aquesta convocatòria, el Projecte U-Mob vol desenvolupar dues de les seves principals línies estratègiques: la conscienciació de la comunitat universitària respecte els valors de la mobilitat sostenible, i alhora el treball en xarxa entre universitats i altres agents col·laboradors. El projecte U-MOB i la CRUE (Conferencia de Rectores de la Universidades Españolas) han col·laborat estretament per a la posada en marxa d’aquesta campanya a les universitats espanyoles. Pel que fa a la col·laboració amb altres agents, s’ha comptat amb el patrocini de l’empresa Badecity, distribuïdora d’aparcaments segurs de bicicleta.

Universitats que participen al concurs de forma simultània:

-UAB
-Universidad de Córdoba
-Universidad de Salamanca
-Universidad Miguel Hernández
-Universitat de Girona
-Universidad de La Rioja
-Universitat Politècnica de València
-Universidad de Extremadura
-Universitat Rovira i Virgili
-Universidad de Málaga
-Universidad de las Palmas de Gran Canaria
-Universidad Autónoma de Madrid
-Universidad de Valladolid
-Universitat de Lleida
-Universitat de Barcelona
-Universidad de Cantabria
-Universidad del País Vasco
-Universidad Carlos III
-Universidad de Murcia
-Universitat Jaume I
-Universitat Politècnica de Catalunya
-Universidad de La Laguna
-Universidad de Cádiz
-Universitat Pompeu Fabra

MÉS INFORMACIÓ:

Concurs de Vídeos sobre accessibilitat i mobilitat sostenible a les universitats espanyoles

 

Notícies relacionades

Totes les notícies