Borja de Riquer presideix l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona

Borja de Riquer
L'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, institució dedicada principalment als estudis filològics i de literatura catalana, ha escollit una nova junta que està presidida per l'historiador Borja de Riquer, catedràtic emèrit del Departament d'Història Moderna i Contemporània.

08/11/2018

Borja de Riquer, catedràtic emèrit del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, ha estat escollit com a nou president de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, institució fundada el segle XVIII que es dedica principalment als estudis filològics i de literatura catalana. La nova junta incorpora també els professors de la UAB Jordi Maluquer, José Martínez Gázquez, Isabel Rodà i José Enrique Ruiz Domènec. De Riquer agafa el relleu de Pere Molas, que ha presidit l'Acadèmia des del 2006 fins ara.

De Riquer és professor de la UAB des de 1969 i catedràtic d'història contemporània des del 1988. Ha estat director del Departament d'Història, vicedegà de la Facultat de Filosofia i Lletres i membre del Claustre de la UAB. Ha dirigit el Grup d'Història del Parlamentarisme i el Servei de Documentació Bibliogràfica d'Història de Catalunya de la UAB. L'any 1991 va rebre la medalla d'honor de la Universitat. A més, ha dictat cursos i seminaris a nombroses institucions acadèmiques d'Europa i Amèrica Llatina.

El nou president de l'Acadèmia de Bones Lletres és especialista en història del segle XX, en especial del catalanisme polític i del franquisme, així com en la figura de Francesc Cambó. Ha publicat més de dos-cents treballs entre llibres, col·laboracions en obres col·lectives i articles en revistes especialitzades, i ha estat codirector del projecte de Diccionario biográfico de los parlamentarios españoles, 1810-2000, finançat per les Corts Generals. Entre altres responsabilitats institucionals, ha estat president de la comissió assessora del Memorial Democràtic i membre de les dues comissions d'experts nomenats pel Ministeri de Cultura i per la Generalitat per resoldre el contenciós de la documentació catalana dipositada a l'Arxiu de Salamanca. El 2002 va rebre la distinció d'investigador reconegut per part de la Generalitat.