Assembled Gels as Nanoreactors for Photoredox Catalysis in Air

Nanoreactors

Des de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona us comuniquem que el dia 24 de Maig de 2018, a les 12:00, a la sala de graus tindrà lloc el seminari del Dr. David Díaz Díaz de la Facultat de Química i Farmacia de la University of Regensburg, d’Alemanya.

15/05/2018

La naturalesa utilitza entorns confinats i compartimentats com orgànuls per dur a terme reaccions químiques sota condicions suaus amb un control precís sobre cinètica i selectivitat. Durant les últimes dècades, això ha servit d'inspiració per desenvolupar nanorectors artificials basats en l'auto-ensamblat dirigit de petites molècules a través d'interaccions no covalents.
 
En aquest context, la fotoquímica pot beneficiar-se d'espais reduïts, per exemple quan es realitzen en materials inorgànics mesoporosos, microemulsions, micel·les, vesícules, càpsules de polilitroli de múltiples capes, espumes líquides i gels. El confinament pot millorar els processos fotoquímics influenciant aspectes clau, com ara l'absorció de la llum i la vida útil dels intermedis redox.
 
En aquesta xerrada, es discutiran els nostres recents avenços sobre l'ús de gels autogrujados supramoleculares com a microambients per a la realització de processos fotoquímics sensibles a l'aire en condicions aeròbiques. En algunes reaccions, la integració sinèrgica dels parells donador-acceptor a les nanofibres del gel recorda els aparells d'obtenció de fotons biològics en què l'energia d'excitació és efectivament recollida i convertida en una varietat de pigments fotosintètics incrustats en biomembranes.

Web site DDD Research Group

Més Informació

 

Notícies relacionades

Votacions Sector C

Eleccions de la Junta de la Facultat sector C

Entre el 15 d'Octubre i el 3 de Desembre de 2018, els estudiants de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona escolliran, per sistema de votació electrònica, els seus representants a la Junta de la Facultat.

 

Llegir més

Totes les notícies