Arriba una conferència sobre els drets socials i la Carta dels Drets Fonamentals de la UE al TJUE

IMATGE_TJUE
Crístian Oró Martínez és llicenciat en Dret i doctor per la UAB, per una tesi sobre l’aplicació privada del Dret de la competència des de la perspectiva del Dret internacional privat, dirigida per la Dra. Blanca Vilà Costa. També disposa d’un LL.M. in International Business and Trade Law de la Fordham Law School (Nova York).

05/03/2019

El proper divendres 3 de maig, el Sr. Crístian Oró Martínez, membre del Departament de Recerca i Documentació del Tribunal de Justícia de la Unió Europea impartirà una sessió sobre La protecció dels drets socials i la Carta dels Drets Fonamentals de la UE en la jurisprudència recent del TJUE” a les 16:00 a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret. 
 
La política social i la protecció dels drets socials han estat al cor de la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) des de fa diverses dècades. No obstant això, en temps recents el TJUE sembla haver reforçat les vies de protecció dels drets socials en tant que drets fonamentals protegits per l’ordenament jurídic de la Unió Europea (UE). Així ho demostren les sentències recents dictades en el cas Max-Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften (C-684/16) i en els assumptes acumulats Bauer (C-569/16) i Willmeroth (C-570/16). 
 
Aquestes sentències es pronuncien, entre altres aspectes, sobre l’efecte directe horitzontal de l’article 31.2 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (CDFUE) que preveu, entre d’altres, el dret de tot treballador a un període de vacances anuals retribuïdes. Així, en virtut d’aquestes sentències, el TJUE ha establert que determinats drets garantits per la CDFUE poden ser invocats en litigis entre particulars, i això fins i tot quan el legislador nacional no hagi transposat al dret intern les directives que garanteixen aquests drets. 
 
Crístian Oró Martínez és llicenciat en Dret i doctor per la UAB, per una tesi sobre l’aplicació privada del Dret de la competència des de la perspectiva del Dret internacional privat, dirigida per la Dra. Blanca Vilà Costa. També disposa d’un LL.M. in International Business and Trade Law de la Fordham Law School (Nova York). Entre 2004 i 2012 va treballar al Departament de Dret Privat de la UAB, primer com a investigador pre-doctoral i, a partir de 2010, com a investigador post-doctoral. Entre 2012 i 2015 va ser Senior Research Fellow al Max Planck Institute for Procedural Law de Luxemburg, sota la direcció del Dr. Burkhard Hess. Des del 2015 treballa com a jurista al Departament de Recerca i Documentació del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. L’any 2018 va exercir funcions de lletrat (référendaire) al gabinet de l’Advocat General Michal Bobek.