Arriba al passadís de la Facultat l'exposició "Contes infantils de la guerra"

fotografia de la fundació

Aquesta setmana al passARTdís es podrà gaudir d’una nova exposició basada en la col·lecció privada de Freixes-Garriga. La mostra explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l’accent en el bàndol republicà.

13/04/2021

L’exposició mostra com els contes infantils van passar a formar part de l’engranatge propagandístic del moment. Convertits en una arma singular, des d’ "El més petit de tots" a les adaptacions de contes clàssics com "El gato con botas", els contes infantils van ser una forma d’ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s’estava enfrontant de forma fratricida al camp de batalla. 

 

Comissionada per Sergi Freixes i Jordi Garriga, l'exposició és un viatge que ens mostra amb detall diferents episodis i s’estructura en els àmbits següents: Context històric; Finalitat ideològica i propagandística; Exemples de contes clàssics adaptats, El Ministerio de Instrucción Pública, El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Infantívola; Autors i il·lustradors destacats i, finalment, Literatura infantil del bàndol franquista.