Actes de graduació 2017

Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres

Els dies 20 i 27 d’octubre la Facultat de Filosofia i Lletres va celebrar els actes de graduació dels estudiants de grau de la promoció 2013-2017 i dels titulats de màster del curs 2016/2017; igualment es va fer entrega d’un diploma als graduats i graduades  del curs 2015/2016 que han obtingut el Premi Extraordinari.

03/11/2017

El degà en la seva al·locució va destacar el valor dels estudis d’humanitats en la mesura que“reforcen el criteri, l’empatia, la humilitat, la senzillesa, l’autoritat, la comprensió, la lògica, la bonhomia i la impassibilitat”. Va referir-se a l’actualitat sociopolítica afirmant que “en la situació gairebé simultània que ens toca viure en aquestes hores, són únicament les humanitats (en el sentit més estricte del terme) i les poques coses que ens fan humans les que ens poden treure dels atzucacs”. I va acabar amb una pregunta retòrica: “¿Què ens queda, si no, quan els enginyers no poden refer els ponts i els sociòlegs només poden descriure les situacions i els comunicadors han acabat les paraules i les imatges per explicar el que ha passat? ¿No hauríem de deixar pas a Bach, a Descartes, a Petrarca i treure’n la força per refer els ponts, per proposar solucions als atzucacs, per comprendre el que passa?” 
 
El dia 20 d’octubre, el Sr. Joaquim Muntané, graduat en Geografia i Ordenació del Territori, va ser l’encarregat amb el seu parlament en representació dels estudiants. Hi va destacar la funció de la comunitat universitària en el “foment del diàleg, de la discussió i de l'esperit crític”. La professora Elena Fernández, del Departament d’Història Moderna i Contemporània, en el seu discurs de rèplica va emfasitzar el repte que suposa per als docents ensenyar i sobretot estimular en els alumnes “la capacitat de síntesi i el judici crític” en el moment actual, amb un accés universal a la informació a través de les noves tecnologies.
 
El dia 27 d’octubre, la Sra. Helena Ruta, graduada en Estudis Anglesos, en el seu parlament en nom dels estudiants va celebrar la formació rebuda a la UAB perquè obre les portes a “la curiositat (...) i les ganes de seguir aprenent”. El professor Jordi Roquer, del Departament de Musicologia, va posar en valor en el seu discurs el “patrimoni intel·lectual” que representen els graduats i les graduades en humanitats i els va encoratjar a contribuir que les “societats modernes” s’enamorin “de les humanitats”.
 
Els dos actes van comptar amb l’actuació de Lidia Uve i Nunu Gadu, graduades en Musicologia per la UAB, que van oferir diverses peces inspirades en la música brasilera. Amb les seves veus contrastades, el ritme i les melodies vam transportar-nos al Brasil més musical.

Fotos Acte Graduació 20 d'octubre (general)
Fotos Acte Graduació 27 d'octubre (general)

Fotos Acte Graduació 20 d'octubre (alumnes)
Fotos Acte Graduació 27 d'octubre (alumnes)

Vídeo de l'acte de graduació de 20 d'octubre
Vídeo de l'acte de graduació de 27 d'octubre 

Titulacions de l’Acte de Graduació del 20 d’octubre
 
Antropologia Social i Cultural
Arqueologia
Geografia i Ordenació del Territori
Geografia i Ordenació del Territori (en xarxa)
Història
Història de l’Art
Màster en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana
Màster en Estudis Territorials i de la Població
Màster en Història Contemporània
Màster en Antropologia: Recerca avançada i intervenció social
Màster en Polítiques i Planificació per a les Ciutats, l'Ambient i el Paisatge
Màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic
Màster en Egiptologia
Màster en Llengua i Civilització de l'Antic Egipte
 
Titulacions de l’Acte de Graduació del 27 d’octubre

Estudis Anglesos
Estudis Clàssics
Estudis Francesos
Llengua i Literatura Catalanes
Llengua i Literatura Espanyoles
Estudis combinats de Filologia
Humanitats
Filosofia
Musicologia
Màster en Musicologia, educació Musical i Interpretació de la Música Antiga
Màster en Estudis Anglesos Avançats/Advanced English Studies
Màster en Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals
Màster en Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes
Màster en Estudis Teatrals
Màster en Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol com llengua estrangera
Màster en Reptes de la Filosofia Contemporània
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies