Acte de reconeixement a les persones jubilades

Acte de reconeixement a les persones jubilades

El 16 de juny a les 12 es va celebrar a l’Auditori de la UAB l’acte de reconeixement de les persones que es jubilen en acabar el curs.

21/06/2021

Enguany durant l’acte d’homenatge s’ha reconegut la tasca del professorat següent que ha acceptat participar-hi, el Dr. Cèsar Calmell, del Departament d’Art i de Musicologia; Dr. Pau Alegre, Dr. Joan Manuel Soriano, Dr. Enric Mendizàbal, Dra. Montserrat Solsona, del Departament de Geografia.    

Ha estat el primer cop que la Facultat ha incorporat a l’acte el reconeixement al Personal d’Administració i Serveis que enguany s’ha acollit a la seva jubilació i s’ha homenatjat la Sra. Núria Gallart, el Sr. Rafael Giráldez i la Sra. Montserrat Varona, de la Biblioteca d’Humanitats i la Sala de Revistes.  

L’acte (vegeu el programa) va comptar amb la intervenció del Dr. Enric Mendizàbal, que va parlar en nom del professorat jubilat, i va destacar com a finalitat prioritària dels docents aconseguir que els seus estudiants els superin en coneixement, competències i habilitats. Com a resposta al parlament del Dr. Mendizàbal, va parlar el Sr. Marc Castelló, en nom dels estudiants, que va brindar simbòlicament per celebrar l’aprenentatge rebut per uns docents implicats en la seva tasca.  

Per part del personal d’administració i serveis, el parlament de Núria Gallart va recordar la trajectòria de Rafael Giràldez, i el seu servei com a formador a la Biblioteca d’Humanitats, la de Montserrat Varona, que va contribuir a la transformació de la Sala de Revistes per acollir l’OpenLab, i a la seva pròpia, com a directora de la Biblioteca d’Humanitats. En resposta a les seves paraules el Dr. Bonaventura Bassegoda va destacar la tasca de bibliotecaris i bibliotecàries en la conservació i digitalització de fons i va reivindicar la necessitat d’augmentar les inversions en compra de monografies en l’àmbit de les Humanitats.  

Rere les intervencions dels homenatjats, el parlament de la degana, que va desitjar a les persones que s’acullen a la jubilació la serenor d’esperit que Petrarca transmet en la seva carta familiar dedicada a l’ascenció del Mont Ventós, un viatge que no només suposa la descoberta d’un paisatge sinó de la pròpia vida.  

Van cloure l’acte les paraules del vicerector de Personal Acadèmic, Dr. Morente, que va celebrar el paper central que van tenir els estudiants i la docència en totes les intervencions, recordant que l’objectiu principal de la UAB és la formació de qualitat.  

L’acte va estar amenitzat per les excel·lents interpretacions de Gemma Abrié (veu i contrabaix) i de Josep Traver (guitarra).  

En el canal de YouTube de la Facultat de Filosofia i Lletres trobareu el vídeo resum amb les entrevistes a les persones jubilades i les entrevistes individuals de cadascuna d’elles.