‘El programari lliure com a mitjà per a guanyar experiència’: videoconferència de Softcatalà a la FTI

Il·lustració d'un programa lliure de traducció

Dos membres de Softcatalà, Marc Riera i Artur Vicedo, exposen els avantatges de treballar amb el programari lliure al món de la traducció tant per a estudiants com a professionals. La ponència, disponible a la notícia, es divideix en dos temes: les comunitats de traductors voluntaris i el seu funcionament, per una banda, i el ventall d’eines que ofereix Softcatalà per una altra.

12/05/2020

El programari lliure és una oportunitat gratuïta per a aprendre, tant per a professionals com per a estudiants

Per a aprendre al món de la traducció no és necessari pagar llicències de cap programa, ni per a estudiants ni per a professionals. Sota aquesta premissa, el Marc Riera i l’Artur Vicedo, dos membres de Softcatalà, parlen de les possibilitats que ofereix el programari lliure per a l’aprenentatge tant per a estudiants de traducció com per a professionals.

Per una banda, l’Artur Vicedo, enginyer civil de formació, explica com va arribar a la comunitat de traductors voluntaris. A través de la seva experiència explica com es pot accedir a aquest món i n’explica el seu funcionament.

D’altra banda, el Marc Riera, exalumne de la FTI, desengrana el funcionament totes les eines de Softcatalà. A més de parlar del corrector, els diccionaris i els traductors automàtics, recalca el valor que tenen les memòries de traducció de Softcatalà per als alumnes.

Finalment, la videoconferència acaba amb una invitació dels ponents a tot aquell que vulgui ser voluntari de programari lliure. Per a posar-se en contacte amb el grup de col·laboradors de Softcatalà, ho podeu fer a través del seu grup de Telegram.