Activitats
10:42
Parlem d'energies renovables al seient de l'experta del Vagó de la Ciència
Descripció:
Cristina Madrid és investigadora a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental ICTA-UAB. La seva recerca es centra en l'avaluació de la sostenibilitat de les estratègies polítiques i les investigacions tecnològiques. Al seient de l'experta del Vagó de la Ciència de la UAB parlarà amb les persones usuàries del tren sobre quines són les energies alternatives a la crema de combustibles fòssils i els avantatges i reptes que suposa la seva implementació.
El trajecte s'inicia a les 10,42 h i fa el recorregut Universitat Autònoma ---> Plaça Catalunya dels Ferrocarrils
Ubicació: Estació Universitat Autònoma dels FGC
Data: Dijous 10, Octubre de 2024 - 10:42h
Organitzador: UAB i FGC
16:00
El potencial revolucionari d'una democràcia de la cura
Descripció:
La professora emèrita de la City University de Nova York i de la Universitat de Minnesota, Joan C. Tronto, una de les màximes exponents del pensament al voltant de la cura i la democràcia, visita la UAB i ofereix una conferència a l’edifici del Rectorat el dijous 10 d'octubre, a les 16 hores, oberta a tota la comunitat UAB. El títol de la xerrada, organitzada pel Departament de Filosofia de la UAB, és «El potencial revolucionario de una democracia del cuidado», que llegirà en llengua castellana. Al final de la conferència hi haurà un debat entre els assistents.
Als seus llibres Moral Boundaries, Caring Democracy i Who cares?, Tronto ha desenvolupat un plantejament conceptual de la cura i el seu pensament ha servit de fonament en àmbits com la infermeria i els processos d'humanització de la salut, l'ètica, la sociologia i els estudis sobre divisió sexual del treball, l'economia, les ciències polítiques, però també les arts o l'arquitectura, entre altres.
Ubicació: Sala d'actes. Edifici Rectorat.
Data: Dijous 10, Octubre de 2024 - 16:00h
Data fi: Dissabte 26, Octubre de 2024 - 18:00h
Organitzador: Departament de Filosofia de la UAB
Dijous, 17 Octubre, 2024
09:28
Parlem sobre què fem amb la roba que llencem al seient de l'experta del Vagó de la Ciència
Descripció:
Gemma Morell és graduada en Enginyeria de Disseny Industrial per Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i té un Màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social. La seva recerca es centra en l'avaluació i quantificació ambiental de processos de recirculació de tèxtil usat i de la necessitat de repensar el consum d'aquesta indústria.
El trajecte s'inicia a les 9,28 h i fa el recorregut Plaça Catalunya ---> Universitat Autònoma dels Ferrocarrils
Més informació: https://www.uab.cat/ca/cultura-cientifica/vago-combustibles-fossils
Ubicació: Estació Plaça Catalunya FGC
Data: Dijous 17, Octubre de 2024 - 09:28h
Organitzador: UAB i FGC
Dijous, 24 Octubre, 2024
10:42
Parlem d'agricultura regenerativa i sòls d'altes latituds al seient de l'experta del Vagó de la Ciència
Descripció:
Sara Marañón és doctora en Ecologia i la seva recerca es centra en els efectes del canvi global i les pertorbacions dels ecosistemes. Al Vagó de la Ciència de la UAB parlarà amb les persones usuàries del tren de l'agricultura regenerativa, que té com a objectiu regenerar el sòl, a assegurar que el sòl tingui una matèria orgànica i una quantitat de carboni suficients i que conservi aquesta fertilitat. Se centra en els pilars bàsics de l’agricultura, que són el sòl i la seva qualitat i com es relaciona amb la seva capacitat de captar o emetre CO2.
El trajecte s'inicia a les 10,42 h i fa el recorregut Universitat Autònoma ---> Plaça Catalunya dels Ferrocarrils
Ubicació: Estació Universitat Autònoma dels FGC
Data: Dijous 24, Octubre de 2024 - 10:42h
Organitzador: UAB i FGC
Dijous, 31 Octubre, 2024
09:28
Parlem dels ecosistemes de muntanya al seient de l'expert del Vagó de la Ciència
Descripció:
Bernat Claramunt és investigador al CREAF i professor d'Ecologia a la UAB. La seva recerca se centra en les estratègies per a un desenvolupament sostenible dels sistemes socioecològics de muntanya, amb un enfocament holístic que inclou no només els components naturals d'una regió, sinó també el seu context social i econòmic. Al seient de l'expert parlarà amb les persones usuàries del tren sobre com el canvi climàtic modifica aquests sistemes de muntanya i els serveis ecosistèmics i els beneficis que en traiem els humans.
El trajecte s'inicia a les 9,28 h i fa el recorregut Plaça Catalunya ---> Universitat Autònoma dels Ferrocarrils
Més informació: https://www.uab.cat/ca/cultura-cientifica/vago-combustibles-fossils
Ubicació: Estació Plaça Catalunya FGC
Data: Dijous 31, Octubre de 2024 - 09:28h
Organitzador: UAB i FGC
Dimarts, 26 Novembre, 2024
09:00
XXII Workshop «Métodos Rápidos y Automatización en Microbiología Alimentaria, Memorial DYCFung»
Descripció:
Nova edició d'aquestes jornades dedicades a ampliar i difondre els coneixements teòrics i pràctics sobre mètodes innovadors per detectar, comptar, aïllar i identificar ràpidament els microorganismes, i els seus metabòlits, habituals en els aliments i l'aigua.
La ponència inaugural d'aquest XXII Workshop «Métodos Rápidos y Automatización en Microbiología Alimentaria» –memorial DYCFung– anirà a càrrec de José Juan Rodríguez Jerez, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, sota el títol «Visión general de los métodos rápidos y miniaturizados, y la automatización en microbiología».
Al llarg de 4 dies s'impartiran conferències i sessions pràctiques, taules rodones i demostracions d'interès per a directors i tècnics d'indústries, consultories i laboratoris agroalimentaris i d'altres sectors (microbiològic, biotecnològic, clínic, farmacèutic, cosmètic, químic, mediambiental, etc.); inspectors i altre personal de l'administració; estudiants de grau i postgrau, personal tècnic i professors universitaris; personal d'altres centres de recerca; etc.
Més informació: https://webs.uab.cat/workshopmrama/programa/
Ubicació: Facultat de Veterinària
Data: Dimarts 26, Novembre de 2024 - 09:00h
Data fi: Divendres 29, Novembre de 2024 - 16:00h
Organitzador: Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels Aliments (CIRTTA) i Departament de Ciència Animal i dels Aliments