Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

Call For Papers - Conferència Green Digital Accessibility, connectem la sostenibilitat i l'accessibilitat en la transició verda

19 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

TransMedia Catalonia té el plaer d'anunciar que s’obre la convocatòria de ponències de la tercera edició de la conferència Green Digital Accessibility (GDA 2024).

Green Digital Accessibility

TransMedia Catalonia té el plaer d'anunciar que s’obre la convocatòria de ponències de la tercera edició de la conferència Green Digital Accessibility (GDA 2024). El GDA 2024 s’esdevindrà els dies 2 i 3 de desembre de 2024 a Barcelona, Espanya. En aquest esdeveniment es reuniran líders, investigadors, professionals de la indústria, responsables de polítiques, educadors i activistes per a explorar recerques innovadores i pràctiques reals en la intersecció de la sostenibilitat i l'accessibilitat a l'era digital.

Ara que el món lluita contra els reptes urgents del canvi climàtic i l'evolució tecnològica, la conferència GDA 2024 s’endinsarà en la tasca crítica de construir un futur digital sostenible i inclusiu. La conferència servirà com a fòrum fonamental de discussions sobre recerca innovadora i solucions pràctiques que inclouen la tecnologia, la comunicació, les ciències ambientals i l'educació.

La conferència explorarà el potencial transformador de la innovació digital per tal de disminuir el canvi climàtic i millorar l'accessibilitat, tot tractant les preocupacions sobre l'impacte ambiental de les noves tecnologies. Els temes de discussió inclouran el teletreball, les teleconferències, el transport intel·ligent i les seves implicacions pel canvi climàtic i l'accessibilitat. La conferència té com a objectiu assegurar-se que, a mesura que progressem, no deixem enrere grups vulnerables, com persones amb discapacitats, comunitats indígenes i refugiats.

Les preguntes clau que guiaran les discussions de la conferència són:

  • Com poden contribuir els avenços tecnològics a disminuir el canvi climàtic sense comprometre la sostenibilitat ambiental?
  • Quines mesures es poden prendre per a evitar l'ampliació de les desigualtats socials arran de la innovació digital?
  • Com podem garantir la inclusió i la dignitat dels afectats i desplaçats pel canvi climàtic?

La conferència GDA 2024 destaca la necessitat de connectar la sostenibilitat amb l'accessibilitat. Us convidem a presentar propostes que explorin les transformacions futures en el món digital, amb un enfocament particular en el paper de l'accessibilitat. Temes d'interès inclouen marcs teòrics i interseccionalitat, perspectives sobre sostenibilitat i accessibilitat, disseny i tecnologia, i educació i comunicació.

La conferència d'enguany tindrà un format híbrid, cosa que permetrà participar-hi tant en línia com de manera presencial. Les ponències i els tallers interactius seran components integrals de la conferència. Les ponències duraran un màxim de 15 minuts per a permetre discussions a fons sobre el tema en cada sessió. Els tallers, dissenyats per a una participació interactiva, duraran 45 minuts.

Pautes per a les propostes:

  • Els resums no han de superar les 500 paraules, incloent-hi referències bibliogràfiques.
  • La llengua de la conferència és l'anglès.

La conferència GDA 2024 convida investigadors, professionals de la indústria, educadors i activistes a contribuir a aquestes discussions vitals, per a crear un futur sostenible i equitatiu per a tots.

Per a més informació i per presentar propostes, visiteu la pàgina d'enviament de les propostes.

Dins de