Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

Nou informe de política - Facilitant l'accés a les estructures de participació política local als migrants, projecte MILE

18 set. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Com a part del projecte MILE (Migrant Integration Through Locally Designed Experiences), les investigadores Pilar Orero i Chiara Gunella de Transmedia Catalonia han redactat un document de política titulat Making local political participation structures accessible to migrants.

Transmedia Catalonia

Com a part del projecte MILE (Migrant Integration Through Locally Designed Experiences), les investigadores Pilar Orero i Chiara Gunella de Transmedia Catalonia han redactat un document de política titulat Making local political participation structures accessible to migrants. En aquest document de política, les investigadores presenten dades recollides durant el projecte en quatre municipis: Ioànnina, Riga, Ripollet i Birmingham, juntament amb dades del context europeu. Destaquen cinc passos crítics que poden ajudar els municipis a establir mecanismes de participació més inclusius per promoure la participació activa i la representació de veus diverses en el procés de formulació de polítiques:

  • Col·laborar amb organitzacions dirigides per migrants per comprendre millor i participar de manera efectiva amb les comunitats migrants.
  • Millorar l'accessibilitat de les estructures de participació política, incloent-hi l'ús de llenguatge adaptat, contingut culturalment sensible i traduccions.
  • Explorar un ventall de maneres alternatives i diferents de participació, com ara reunions informals o col·laboracions amb associacions especialitzades en diàleg intercultural i mediació.
  • Defensar la pressupostació participativa perquè els ciutadans puguin participar en l'assignació de recursos públics dins del seu municipi, i fomentar així la cocreació.
  • Establir indicadors clars i mesurables d'èxit per a les estructures de participació per avaluar-ne l’eficàcia en la promoció de la participació política inclusiva per a tothom.

Per accedir al document de política complet i als materials relacionats desenvolupats per altres socis del projecte, visiteu: https://mile-project.eu/policy-briefs/"

Dins de