Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

TransMedia Catalonia celebra el Día Mundial de Concienciación sobre Accesibilidad (GAAD) 2022

11 maig 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

TransMedia Catalonia celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Accessibilitat (GAAD) 2022

TransMedia Catalonia

El dijous 19 de maig de 2022 se celebra el Dia Mundial per a la Conscienciació de l'Accessibilitat (GAAD). És un esdeveniment que se celebra cada any a tot el món amb l'objectiu de fer prendre consciència de la importància de l'accessibilitat i la inclusió digital en una societat cada cop més diversa, sense que ningú quedi enrere.

L'accessibilitat als mitjans s'ha convertit en un tema clau a l'agenda global del Grup per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a la inclusió social i cultural. Amb el ràpid avenç i la popularitat dels continguts tecnològics dels darrers anys, oferir una experiència digital excel·lent a tots els usuaris, independentment de les capacitats que tinguin, encara és un gran repte.

És per això que el dijous 19 de maig de 2022 el grup de recerca TransMedia Catalonia de la Facultat de Traducció i Interpretació obrirà les portes del seu laboratori per oferir als visitants l'oportunitat de descobrir i participar en alguns dels estudis que duen a terme sobre accessibilitat als mitjans. L’Anna Matamala presentarà els projectes ALMA, GREESCENT, IDE@, IMPACT, LEAD-ME, MEDIAVERSE, MILE, RAD, SO-CLOSE, TRACTION i YOUNG ARCHERS. També presentarà els cursos d'especialització en línia de formació en accessibilitat als mitjans que el grup de recerca dirigeix a través de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. Els convidats també tindran l'oportunitat d'utilitzar un eye tracker i obtenir una previsualització de videojocs que estan a punt d’arribar.

L'acte final del GAAD 2022 és: "Veure-hi amb les orelles, sentir-hi amb els ulls", una activitat dissenyada pel grup de recerca dins del programa CROMA (Fundació Autònoma Solidària). En aquest programa, els nens i nenes de centres educatius de l’àrea de la UAB han conegut els serveis d'accessibilitat i han treballat en la cocreació d'un vídeo 360º, i visitaran l'equip de recerca de la universitat per mostrar els resultats d’aquests tallers.

Si voleu saber més sobre la comunicació digital accessible i el llenguatge fàcil d'entendre, podeu trobar més informació sobre els cursos d'accessibilitat que s'ofereixen al web de TransMedia Catalonia.

Consulta l'agenda completa del GAAD 2022 a TransMedia Catalonia (UAB)

Dins de