Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB aconsegueix dos projectes MSCA-Postdoctoral Fellowships

14 març 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB ha rebut dos projectes MSCA-Postdoctoral Fellowships a la convocatòria MSCA-PF-2023 del programa Horizon Europe de la Comissió Europea. Els beneficiaris desenvoluparan la recerca al Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana i al Laboratori d'Anàlisi de Sistemes Socioecològics en la Globalització (LASEG) de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB).

Marie Curie Actions

La Universitat Autònoma de Barcelona ha rebut dos projectes MSCA-Postdoctoral Fellowships a la convocatòria del 2023, en el marc del programa Horizon Europe de la Comissió Europea. Aquests projectes es concedeixen a investigadors experimentats per tal que puguin desenvolupar el seu projecte de recerca i millorar la seva formació. 

Els projectes concedits són:

VIA-TARIQ (Analysing the long-term change and persistency of the Roman road system in the Levant). L’investigador principal és el doctor Pau de Soto del Grup de Recerca en Arqueologia Clàssica del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, i el beneficiari el doctor Adam Pažout.

VIA-TARIQ és un projecte interdisciplinari que té per objectiu explorar un tema clau entre els arqueòlegs i historiadors del Pròxim Orient: quin és el nivell de persistència del sistema de carreteres romanes i quines influències va tenir en el desenvolupament social i econòmic en els períodes medieval i modern. El projecte es desenvoluparà al llarg de dos anys.

PROPS (Promoting Resilience to Plant disease: Understanding vulnerability and adaptation to Xylella fastidiosa). L’investigador principal és el doctor Esteve Corbera, del Laboratori d'Anàlisi de Sistemes Socioecològics en la Globalització (LASEG) de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), i el beneficiari el doctor Nathan Clay.

PROPS vol desenvolupar un enfocament innovador per comprendre l'ecologia política de les malalties de les plantes, basat en el model de Xylella fastidiosa, un bacteri invasor que es considera la major amenaça per a la salut de les plantes de la Unió Europea. A diferència de la recerca actual, que se centra en l’ecologia, l’epidemiologia i les pèrdues econòmiques, aquest projecte vol tenir en compte també les qüestions socials per tal de desenvolupar solucions equitatives per gestionar les malalties de les plantes. El projecte tindrà una durada de dos anys.
 

En aquesta convocatòria la Comissió Europea ha concedit un total de 260 milions d’euros a 1.249 investigadors postdoctorals per treballar en les principals universitats, centres de recerca, organitzacions i empreses. L’Agència Executiva Europea de Recerca (REA) ha rebut 8.039 sol·licituds, el 15,8 % de les quals van ser seleccionades per rebre finançament.

Més informació:

https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/news/marie-sklodowska-curie-actions-award-eu260-million-to-postdoctoral-researchers-in-2023

 

Dins de