Comença la Setmana Saludable i Sostenible

SSaludable2017

Del 24 al 28 d'abril, té lloc la Setmana Saludable i Sostenible amb activitats com ara la caminada, la cursa, sessions de risoteràpia, tallers de la vista, xerrades sobre alimentació saludable, motivació o relaxació, etc. L'objectiu: promoure hàbits per a un estil de vida saludable i sostenible entre la comunitat de la UAB.

27/03/2017

En aquesta vuitena edició es proposen més de 60 activitats gratuïtes per a tota la comunitat UAB. L'any passat hi van participar més de 2.000 persones. La conferència inaugural de la setmana la farà el dilluns, 24 d'abril, Aitor Sánchez, que parlarà de "Mites de l'alimentació saludable", a la Facultat de Medicina.

Adquirir hàbits per un estil de vida saludable i sostenible és l'eix vertebrador de les activitats de la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB. Les més de 60 activitats organitzades es poden consultar al programa (hi haurà algunes de les conferències que seran retransmeses en directe via streaming).

Les activitats son gratuïtes i adreçades a la comunitat universitària: estudiants, PAS i PDI així com Alumni. Els estudiants inscrits al programa Viu el campus SiS podran reconèixer 2 crèdits ECTS per la participació a les activitats; hauran de formalitzar la inscripció prèvia abans del 20 d'abril. (Més informació específica del programa "Viu el Campus SiS"). Tant el Personal Docent Investigador com els Alumni només cal que s'apuntin a les activitats. El PAS cal que s'apunti a les activitats desitjades abans del 5 d'abril (les hores són compensables si ho sol·liciten). Les places de les activitats amb aforament limitat s'adjudicaran per ordre d'inscripció.

Les activitats tenen lloc al llarg de tota la setmana a les facultats, a la plaça Cívica, al poliesportiu del SAF, edifici Àgora, al campus de Sabadell, a l'aulari central, a la Sala d'Actes del Rectorat, a l'Hotel d'Entitats, entre d'altres. Els estudiants i tot el personal docent s'hi ha implicat més en aquesta vuitena edició i la proposta d'activitats ha incrementat.

La conferència inaugural de la setmana es fa el dilluns, 24 d'abril, Aitor Sánchez, que parlarà de "Mites de l'alimentació saludable", a l'Aula M2-002 de la Facultat de Medicina.

Hi haurà un dinar contra el malbaratament alimentari el dimarts, 25 d'abril, a les 13.00 hores, a la plaça Cívica. També es farà una caminada a Sabadell: coves de Sant Oleguer, pou de glaç i parc fluvial del riu Ripoll, de 3,7 km. Per la seva banda, el mateix dia a la plaça Cívica  hi haurà un taller de marxa nòrdica de 13.30 a 15.00 hores, realitzat per Xavier Ortega, al costat de l'aparcament de la plaça Cívica.

El dimecres, 26 d'abril, l'Alumni Pep Marí, impartirà la conferència "Estratègies per la motivació", a les 13.00 hores, a la Sala d'Actes del Rectorat, xerrada organitzada per Alumni UAB.

Els menjadors de la UAB oferiran al llarg de la setmana una mostra de plats de diferents països mediterranis, i al llarg de tota la setmana també, del 24 al 28 d'abril, es podrà entrar gratuïtament al Servei d'Activitat Física, ja que s'hi faran portes obertes.


Diada central, dijous, 27 d'abril
Durant la diada central de la Setmana Saludable i Sostenible, el dijous, 27 d'abril, a la plaça Cívica, es concentraran moltes de les activitats. Després de l'èxit de l'any passat, de les 10 h. a les 17 hores, s'instal.laran diferents food-trucks (furgonetes), que oferiran menjar saludable i sostenible, a l'Eix central del campus, entre la plaça Cívica i el pont de l'Edifici B. Seran una desena de vehicles, la majoria amb estètica "vintage" o de "street art", tots diferents, que oferiran menjars saludables com ara menjar mexicà, coques veganes, ous remenats, cuina mediterrània-japonesa, entrepans cubans, hamburgueses gourmets, pizzes i gelats artesans, entre d'altres.

A les 11 del matí Ferran Ramón-Cortés, oferirà la conferència "Pot la nostra comunicació contribuir a la nostra salut?", a la Sala d'Actes del Rectorat. Més tard, a les 13 hores, a la Sala d'Actes de l'edifici Àgora, Margarita Martí Nocolovius impartirà la xerrada "Menjar poc beneficia la memòria durant l'envillment?".

De les 12 a les 15 hores la plaça Cívica acollirà la Fira Campus SIS, on diferents serveis de la UAB relacionats amb aspectes de salut i sostenibilitat informaran als assistents. Poc després, a les 13 hores es farà una gimcana organitzada pel voluntariat de salut a la carpa de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la plaça Cívica.

A les 13.20 h. el vicerector d'Economia i de Campus, Carles Gispert, donarà el tret de sortida de la Cursa popular saludable, que sortirà de la plaça Cívica. Cin minut més tard s'iniciarà la caminada "La ruta de les rieres", de 5,7 km., també a la plaça Cívica.

El divendres, 29 de març, es durà a terme una activitat nova a la Setmana com és una "escape room", que organitza el CORE Salut Mental i l'Institut de Neurociències. Es farà en grups de 4-6 persones, i tindrà una durada d 30 minuts.

A tot això cal sumar altres activitats, fins a un total de més de 60, que inclouen tallers de revisió de la vista o per deixar de fumar, sessions de risoteràpia, bàsquet en cadira de rodes, zumba, màster classs de cyciling, pàdel, tennis taula, entre moltes d'altres.

Els centres de restauració Lletres i Psicologia, Ciències Biociències, Medicina, Socials, Veterinària, Rectorat i el de la Plaça Cívica oferiran una mostra de plats de diferents països de la mediterrània.

La UAB consolida així la celebració d’una setmana pensada per a promocionar entre la comunitat universitària activitats que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles. L'any passat hi van participar més de 2.000 persones. Enguany s'arriba ja a la vuitena edició.

Podeu compartir les fotos a Instagram amb el hashtag #SaludableiSostenibleUAB

PROGRAMA SETMANA SALUDABLE I SOSTENIBLE UAB 2017:

FORMULARI PER A INSCRIURE'S EN LES ACTIVITATS SUBJECTES A INSCRIPCIÓ:
  

 

Notícies relacionades

Totes les notícies