Èxit de participació i de solidaritat a la Cursa de la UAB en suport de La Marató

Enguany, la UAB s'ha tornat a abocar en aquesta festa esportiva i solidària per captar fons per a l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques. Més de 2.000 persones han participat a la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3. Es donarà a La Marató de TV3 14.400 euros.

03/11/2016

La cinquena edició de la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3, que ha tingut lloc el diumenge, 18 de desembre, al campus de Bellaterra amb un gran èxit de participació i de solidaritat, i ha recollit 14.400 euros que es donaran a La Marató de TV3. Es tracta d'una cursa que organitza la universitat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat) des de l'any 2.012.

El primer corredor en arribar a la meta a la Cursa de 10 Km ha estat Carlos Duran, amb un temps de 36 minuts i 19 segons i la primera corredora, Neus Guinovart, ho ha fet amb un un temps de 43 minuts i 28 segons. La cursa de 6 Km ha tingut com a millors temps a Francisco Javier Torres, amb 18 minuts, i Laia Fragoso, amb 25 minuts i 30 segons.

Dels 2.058 inscrits, un 53% eren dones. Un 46% han participat a la caminada de 6 km., el 31% a la cursa de 10 km., el 22% a la cursa de 6km. i el 2% a la cursa de mobilitat reduïda (de 480 metres). Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat han estat les principals poblacions de procedència.

L'Autònoma s'ha tornat a abocar en l'organització d'aquest acte esportiu i solidari, després de l'èxit de convocatòria de les anteriors edicions. L'any passat es van recaptar 16.000 euros, fons que es van donar a La Marató de TV3. A més, prop d'un centenar de persones voluntàries, coordinades per la Fundació Autònoma Solidària, han col·laborat en diferents tasques d'organització.

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, han inaugurat la Fira d'Entitats que, coincidint amb la cursa, es donen a conèixer. Enguany hi ha participat diverses entitats relacionades amb l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques, d'acord amb la temàtica que ha escollit La Marató de TV3, així com entitats de malalties minoritàries i de persones amb problemes de mobilitat reduïda. Així, hi havien les entitats 4LOVEProjects, Envellir bé, ACAH –Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries, AE-LALD – Asociación Española Déficit de Lipasa Ácida Lisosomal, FECAMM, Feder Catalunya, FEMACPA–Federación Española de Malformación de Chiari y Patologías Asociadas, HPNE, MPS, Now Know, Santfillipo Barcelona, Creu Roja Cerdanyola/Ripollet i Fundació Grup Catalonia (de Cerdanyola del Vallès). L'objectiu era difondre i donar informació d'aquestes malalties a tots els ciutadans, malalties en que la UAB compta amb equips que hi estan investigant.

Per altra banda, diferents empreses i entitats han col.laborat amb la Cursa de la UAB: Cemoel, PMC Grup 1985, Selmar SA, Dericebourgh, Vila Universitària, Talher SA, Món Vertical, Jacques Catering, Clece SA, Integral Rey, Cristalería La Cruz, Aramark, Otis, SPM, Cobega, EMD Bellaterra, Omnibus, Hotel Campus, Decathlon, Aneto i Abacus.

 

Notícies relacionades

Eleccions a la Junta de PAS Funcionari

Des del 20 d'abril està disponible per a la seva consulta, el cens electoral provisional del personal funcionari que el proper dia 7 de juny escollirà les 21 persones que formaran la Junta de PAS de la UAB, pel sistema de votació electrònica. Llegir més

Totes les notícies