Estudiants de la UAB aconsegueixen cinc medalles al concurs internacional The University Physics Competition

Estudiants de la UAB guanyadors de medalles a l'University Physics Competition

Els estudiants dels graus de Física i Física + Matemàtiques de la UAB s’enduen dues de les tres medalles d’or del certamen i tres medalles de plata d’un total de 34 atorgades. En la competició, organitzada per universitats dels EUA i el Canadà, participaven 197 grups d’arreu del món.

19/01/2017

Aquesta setmana s’han fet públics els resultats de la competició internacional The University Physics Competition, un certamen celebrat el mes de novembre passat on han participat un total de 197 equips de tres persones cadascun formats per estudiants universitaris de Física d’arreu del món.

Un total de 18 estudiants (6 grups) del Grau de Física i Física+Matemàtiques de la UAB es van presentar a la competició. Dos d’aquests grups han aconseguit medalla d'or, sobre un total de 3 medalles d'or atorgades, i tres grups més han aconseguit medalla de plata, sobre un total de 34.

L’organització plantejava dos problemes, el primer sobre la viabilitat d’enviar els residus provinents de les centrals nuclears a l’espai, tot considerant dues possibilitats, enviar-los cap al Sol o posar-los en òrbita al cinturó d’asteroides. El segon consistia en desenvolupar un model capaç d’explicar la diferència de massa entre els dinosaures més grans i els mamífers més grans que han habitat la Terra. Els estudiants havien de resoldre un d’aquests dos problemes, tot enviant per correu electrònic la solució plantejada amb format d’article científic en un termini de 48 hores.

Una de les dues medalles d’or atorgades per a les millors solucions al primer problema ha estat per a l’equip format per Marc Fuster, David Masip i Marco Praderio; mentre que l’única medalla d’or del segon problema ha estat per a l’equip format per Daniel Salgado, Marc Rodà i Sergio Hilario Martínez. Els tres equips formats per Santiago Vallés, Roger Morales i Raúl Morral; Leonardo Gastón, Nicetu Tibau i Bernat Molero; i per David Castells, Josep Castell i Marc Borràs han aconseguit tres medalles de plata per al primer problema. 

La competició, que se celebra des de fa 7 anys, està patrocinada per l’American Physical Society i per l'American Astronomical Society i està organitzada per representants del Wesleyan College (Georgia, EUA); la University of Central Florida (EUA); la University of Winnipeg (Canadà); el Georgia Institute of Technology (EUA); la University of Waterloo (Ontario, Canadà); la University of Alaska Fairbanks (EUA), i l’Utica College (EUA).

Pàgina web de The University Physics Competition
http://www.uphysicsc.com/2016contest.html

 

Notícies relacionades

Pregraus Duals UAB Barcelona

La UAB i la Diputació de Barcelona posen en marxa el primer Pregrau Dual

Els pregraus duals són una nova oferta formativa professionalitzadora: una titulació pròpia d'1 any amb pràctiques en empreses i institucions col·laboradores i amb pagaments mensuals en concepte d'ajut als estudis. El primer pregrau dual, Especialista en Sistemes d’Informació a les administracions locals, obre admissió a partir de setembre de 2018. Llegir més

Totes les notícies