Declaració dels rectors i rectora de les universitats públiques catalanes

Els rectors i rectora de les universitats públiques catalanes han fet una declaració davant la situació que viu Catalunya.

20/09/2017


Els sota-signants, rectors i rectora d’universitats públiques catalanes, davant de la situació que viu Catalunya, condemnen els episodis coercitius de la llibertat d’expressió que s’estan produint en els darrers dies.

Reivindiquem el diàleg com l’única via possible per l’enteniment en democràcia des del convenciment que la llibertat d’expressió i el respecte a l’altre i a les lleis són pilars essencials i irrenunciables de la democràcia.

La visió universal que és pròpia de la universitat obliga a fixar-se en els valors més fonamentals que estan a la base de la convivència i els drets de les persones. Totes les autoritats i institucions han d’actuar amb un respecte escrupolós a aquests valors originals de la democràcia i de la llibertat.
 
SIGNANTS:

-Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
-Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona (UdG)
-Jaume Casals, rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
-Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona (UB)
-Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida (UdL)
-Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV)
-Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
-Joan Anton Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)20 de setembre de 2017

 

Notícies relacionades

Presentació de l'exposició

La UAB presenta el seu patrimoni artístic a l’exposició ‘Art apArt’

El proppassat dimarts, 19 de juny, es va presentar l’exposició ‘Art apArt’ a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. La presentació de la mostra, emmarcada dins de la celebració del 50è aniversari de la UAB, va comptar amb la presència de diversos alumnes del màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic, que van fer una visita guiada al públic assistent. Llegir més

Imatge Expo Art Apart Presentació

La UAB presenta el seu patrimoni artístic a l’exposició “Art Apart”

La presentació de l'exposició Art Apart tindrà lloc el 19 de juny, a les 16 h, a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General amb motiu del 50è aniversari de la UAB. L'acte comptarà amb la particació de Jaume Vidal, professor d'Història de l'Art i comissariat de l'exposició i de Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura.
Llegir més

Totes les notícies