<img src="/Xcelerate/graphics/novaUAB/interior/bgTorresAdnInterior.jpg" alt="Un cielo claro mirado desde las torres de la UAB"/>
"Retaule laic" a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General
PepDuran 03.09.2012 Viure  -  L'escultura "Retaule laic" té 13 metres d'alçada i consta de 54 peces de ceràmica. La peça prové del MACBA, on va estar exposada a la capella. El programa "Ànima" del Canal 33 s'ha fet ressó i aquest juliol va emetre una peça àudiovisual sobre aquesta obra que el seu autor ha cedit a la UAB pels propers 15 anys.

"Retaule laic" és una obra que prové de la Capella del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), on havia estat anteriorment exposada. En ubicar-la al vestíbul de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, l'obra s'ha hagut d'adaptar al nou espai, marcat per una important entrada de llum, cobrant un nou sentit. Segons l'autor, "l'obra s'ha integrat perfectament i ha adquirit un caràcter especial i nou, convertint-se en una mini-catedral".

L'espai "Ànima" del Canal 33 va emetre aquest mes de juliol una peça àudiovisual sobre l'escultor Pep Durán, centrada en aquesta escultura.

L'obra original de 60 plaques ha passat a tenir aquí 54, peces de gres ceràmic -elaborades al taller de Toni Cumella- amb relleus inscrustats i esmaltats, col·locades sobre una estructura de 13 metres d'alçada-. És una obra-assaig que destil.la les influències intel.lectuals i estètiques que marquen el pensament i el treball de l'autor.

A través d'un conveni signat amb la UAB, Duran cedeix l'obra i els drets d'explotació intel.lectual a la UAB durant un període de quinze anys.

Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955) és escultor, pintor i escenògraf. Va estudiar a l'Institut del Teatre de Barcelona, amb Fabià Puigserver com a mestre, i a partir d'aquí va començar a dedicar-se al món de l'escenografia teatral. Posteriorment es va endinsar en el món de la pintura i l'escultura. La seva obra global barreja realitat i ficció per mitjà de la construcció de dispositius escènics. Ha exposat en galeries i museus d'arreu del món: d'Holanda o Itàlia fins al Japó o Alemània.

ART AL CAMPUS: DE LES COLUMNES AL RETAULE
Al llarg dels seus més de 40 anys d'existència, la UAB ha anat reunint tot un seguit d'obres escultòriques rellevants. A hores d'ara el campus de Bellaterra conté en diferents racons i espais una vintena d'escultures d'artistes com Aguilar, Alfaro, Benito, Caro, Corberó, Llimós, Navarro, Orensanz, Plazuelo, Solano i Vaccaro, entre d'altres.

Destaquen les espectaculars columnes d'Andreu Alfaro (any 1999) -que han esdevingut ja tot un símbol de la UAB-, i les tres escultures cedides pel Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) el 2005 dels artistes Anthony Caro, Xavier Corberó i Pablo Palazuelo, incrementades el 2007 per l'obra de Perejaume "L'enclavament de Bellaterra", un cargol metàl.lic de bronze enclavat al terra. Amb la incoporació del "Retaule laic", s'enriqueix el conjunt escultòric que conté el Campus de Bellaterra.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
17/07/14 Estudiar -  Una nova App permet buscar beques amb més facilitat des del mòbil [+]
11/07/14 Institucional -  Mor Joaquín Domínguez [+]
07/07/14 Viure -  Primera trobada Alumni de la UAB [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2014 Universitat Autònoma de Barcelona