Lliurades vint noves beques-salari Ítaca per a joves amb talent
26.03.2012 Estudiar  - 

Per tercer any consecutiu, la UAB i Banco Santander han concedit vint beques-salari a estudiants de batxillerat amb un alt rendiment acadèmic, i que provenen d'entorns socioeconòmics amb dificultats. L'objectiu és que puguin iniciar i continuar els seus estudis universitaris. Les beques van ser lliurades en mà per Ana Ripoll, rectora de la UAB, Pablo Gigüela, director territorial de Catalunya de Banco Santander, i Xavier Verge, representant del Consell Social de la UAB, en un acte que va tenir lloc el 26 de març a UAB Casa Convalescència, a Barcelona.


Les beques salari, ja a la seva tercera edició, inclouen el pagament de 500 euros mensuals durant deu mesos a l'any i renovables al llarg dels anys de duració dels estudis de grau. La dotació inclou a més l'import de la matrícula, així com altres serveis de campus i, si fos necessari, les despeses d'allotjament a la Vila Universitària, al campus de la UAB. Aquesta iniciativa, fruit del compromís social de la UAB, compta amb el suport de Banco Santander, a través de la seva División Global Santander Universidades, i és la primera d'aquestes característiques que es posa en marxa en una universitat espanyola.

Els vint alumnes seleccionats, 10 noies i 10 nois, han escollit estudis de diversos àmbits: ciències, biociències, medicina, ciències de l'educació, dret, traducció i interpretació, sociologia, enginyeria i ciències de la comunicació (al final de document trobareu la relació dels estudiants).

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la col·laboració que mantenen la UAB i Banco Santander des de 1999, que ha facilitat projectes destinats a incentivar l'interès pels estudis universitaris i promoure l'accés a la universitat de les persones que tenen dificultats socioeconòmiques. En aquest sentit, destaca el programa Campus Ítaca, una iniciativa que es basa en una idea de la University of Stratchclyde i que compta amb el patrocini del banc.

Campus Ítaca es dirigeix a joves que estudien tercer de Secundària, moment en que han de decidir si dedicaran part de la seva vida a estudiar a la universitat. El programa, que gestiona l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB, consisteix en una estada de dues setmanes de duració al campus universitari durant la qual, tutelats per docents de la UAB, treballen en la resolució de problemes. L'objectiu és mostrar que l'esforç intel·lectual i la superació poden ser font de satisfacció.

Entre els centres educatius que han estat vinculats a la UAB mitjançant el programa Campus Ítaca, se seleccionen els guanyadors de les beques salari.

Més de deu anys de col·laboració

Amb el seu suport, Banco Santander ajuda des de 1999 la UAB en la posada en marxa dels seus programes interuniversitaris d'intercanvi amb universitats iberoamericanes, i d'altres projectes de mobilitat internacional per al foment de la docència i la recerca en coordinació amb institucions d'Euràsia i Àsia Oriental. Una altra línia de col·laboració es centra en una iniciativa per donar a conèixer el campus de la UAB a doctors d'arreu del món.

A més, la UAB i Banco Santander han endegat un ambiciós projecte, el programa Ortelius, un nou espai comú d'educació superior per afavorir la col·laboració de les universitats d'Àsia, Amèrica Llatina i Espanya tant en docència com en recerca. Amb l'objectiu d'incentivar la mobilitat d'estudiants, personal docent i investigador i personal d'administració, Ortelius pretén crear un pont entre els tres continents mitjançant graus i dobles titulacions, així com màsters posats en marxa per les universitats implicades. Aquestes institucions acadèmiques treballaran així mateix en programes de doctorat cotutelats i projectes de recerca conjunts.

D'altra banda, la UAB col·labora amb la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la col·lecció més gran a Internet de les lletres hispanes, que compta amb el suport de Banco Santander, mitjançant Santander Universidades, en el desenvolupament d'un portal conjunt amb l'Institut Joan Lluís Vives, sobre obres en llengua catalana.

Banco Santander col·labora en aquestes i altres iniciatives de la UAB a través de la seva División Global Santander Universidades, les activitats de la qual vertebren l'acció social de l'entitat bancària i li permeten mantenir una aliança estable amb més de 1010 institucions acadèmiques presents a Amèrica, Àsia i Europa.

Més informació
Campus Ítaca
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
09/07/13 Formació -  Inscripció oberta al curs U2B: from University to Business [+]
19/07/07 Formació -  La UAB convoca una beca per estudiar el MSc in the Economics of Science and Innovation [+]
07/02/05 Altres -  Premi de traducció Giovanni Pontiero [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona