Els rectors decideixen no assistir al Consell d'Universitats
Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles 23.05.2012 Institucional  -  El Consell d'Universitats, presidit pel Ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, estava previst que tingués lloc el 23 de maig a les 16 hores.

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), reunida en Assemblea General, el passat 4 de maig a Múrcia, va decidir sol·licitar, amb data 7 de maig, la convocatòria d'un Consell d'Universitats extraordinari, amb un únic punt en l'ordre del dia: analitzar i debatre el Reoal Decret-Llei 14/2012, de 20 d'abril, davant l'enorme preocupació que l'aplicació del mateix produeix a les universitats. Aquesta sol·licitud va ser subscrita, a l'empara del Reglament del Consell d'Universitats, per 59 dels rectors assistents a la reunió, ja que anteriorment va ser sol·licitada per la presidenta de la CRUE i no va ser atesa.

Sorprenentment, es va convocar els rectors a un Consell d'Universitats ordinari, en el qual no figurava en l'ordre del dia el punt central de la seva sol·licitud i en el qual s'havia incorporat, en canvi, diversos afers de tràmit. Així mateix, s'havia omès el punt de precs i preguntes, tot entenent que es pretenia evitar la reflexió i el debat.

Tot i així, la CRUE, tractant novament de buscar sol·lucions per iniciar el diàleg que tant ve sol·licitant, va transmetre al ministre d'Educació, Cultura i Esport la seva voluntat d'assistir a aquest Consell d'Universitats, previst per a avui, dia 23 de maig, sempre que manifestés el seu compromís de convocar el sol·licitat Consell d'Universitats extraordinari per tractar el Reial Decret-Llei 14/2012. Davant el seu silenci i rebuig, incomplint el reglament del Consell d'Universitats, els rectors han entès que es tracta d'una falta de respecte i d'atenció a tota la comunitat universitària, -als seus estudiants, als seus professors i al seu personal d'administració i serveis- i, per aquest motiu, decideixen no assistir a la sessió d'avui del Consell d'Universitats.

Finalment, davant la falta de resposta, els rectors sol·licitaran una reunió urgent amb el President del Govern.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
21/10/11 Mobilitat -  Spanish Language Campus is a great way to learn the language and discover Barcelona [+]
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
24/01/08 Investigar -  Els fils de pesca maten les tortugues [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona