Analitzen la intel·lectualitat franquista a Catalunya
01.06.2012 Formació  -  Reconeguts acadèmics acudiran al seminari "Intel·lectuals per als nous temps. El franquisme políticocultural català dels anys quaranta", que tindrà lloc el 7 i 8 de juny a la seu de la Fundació Carles Pi i Sunyer (Gran Via de les Corts Catalanes, 491. Barcelona).

El primer dia es duran a terme les conferències "Polítics per als nous temps. La 'nova' classe política i les seves identitats", a càrrec de l'investigador del CEFID i professor de la UAB Martí Marin; "Intel·lectuals per als nous temps", per part de la professora de la UAB i de la UOC Olivia Gassol; "Manuel Brunet", del professor de la UdG Francesc Montero; i "Josep Pla i 'Destino' als anys quaranta", de l'investigador de l'Institut de Llengua i Literatura Catalana de la UdG Xavier Pla.

L'endemà serà el torn de la professora de la UAB Eulàlia Pérez Vallverdú, que oferirà "El llarg viatge de 'Destino', de Burgos a Barcelona"; i de l'investigador del CEFID i professor de la UAB Francesc Vilanova, que clourà les jornades amb "Luis de Galinsoga i els seus amics (tot celebrant la 'liberación' de Barcelona)".

Les jornades estan organitzades pel Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB), la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l'accés serà obert i gratuït, tot i que caldrà insciure's prèviament escrivint als correus electrònics larano@pisunyer.org o ce.efid@uab.cat. Al llarg de les jornades es duran a terme diversos debats amb el públic assistent.

Més informació
Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona