Finalitza el Campus Ítaca 2012
05.06.2012 Estudiar  -  En el decurs de l'acte, els estudiants exposaran els projectes treballats al llarg de quinze dies i es lliuraran premis i diplomes tant als alumnes com als centres. L'acte comptarà amb la presència tant d'autoritats municipals i educatives com de les famílies dels participants.

De l'11 de juny al 19 de juliol ha tingut lloc la novena edició del Campus Ítaca, un projecte que tots els anys porta estudiants d'ESO a realitzar estades de dues setmanes a la UAB. Enguany, han participat prop de 450 alumnes procedents de 56 instituts del Vallès Occidental i de l'Oriental, del Baix Llobregat, de l'Alt Penedès, del Bages i del Berguedà.

Els alumnes han fet estades de dues setmanes de duració repartits en tres torns. Durant l'estada a la UAB, els estudiants han realitzat diferents activitats tutelats per docents de la Universitat. Treballaven en la resolució de problemes, discutien sobre temes que els afecten i convivien amb companys d'entorns socials diversos.

L'objectiu és animar els alumnes a continuar estudiant després de l'ensenyament secundari obligatori. Per això, el programa es dirigeix a estudiants amb bones capacitats acadèmiques que, pel seu entorn social o familiar, potser no sempre se senten atrets per l'opció de seguir estudiant.

Cada jornada al Campus Ítaca s'ha desenvolupat entre les 9 h i les 18 h. A més de realitzar projectes en grup, els estudiants han participat en tallers, debats i concursos de relats, s'han familiaritzat amb el campus de la UAB i han fet sortides a Barcelona per conèixer els museus del centre de la ciutat. Van realitzar també activitats esportives a les instal·lacions del Servei d'Activitat Física (SAF) i diferents tipus d'activitats culturals: teatre, plàstica, música, dansa...

Aquesta activitat està organitzada per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i per la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB amb el patrocini de Banco Santander. El Campus Ítaca implica també un nodrit col·lectiu de persones de diferents serveis, departaments i facultats. Des del 2004, ja se n'han realitzat vuit edicions que han comptat amb la participació de més de 6.000 alumnes.

Vint noves beques-salari

En paral·lel, la UAB ha obert la quarta convocatòria de les beques-salari Ítaca - Banco Santander per al curs 2012-2013, dirigides a estudiants de centres que hagin participat al Campus Ítaca. Seguint amb l'objectiu de procurar que cap estudiant no vegi minvades les seves possibilitats d'accedir a una formació superior a causa dels recursos econòmics del seu entorn familiar, la UAB i Banco Santander convoquen aquestes beques-salari per donar sortida a les expectatives de futur de joves talents que, altrament, foren inviables.

Es tracta de la primera iniciativa d'aquestes característiques que s'emprèn en una universitat espanyola. La beca comprèn el pagament de 500 euros mensuals durant deu mesos, renovables al llarg dels anys de durada d'un grau, sempre que es compleixin els requisits de renovació establerts en aquesta convocatòria. Cobreix també les despeses de matriculació.

Més informació
Campus Ítaca
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
13/02/14 Estudiar -  La UAB presenta els seus màsters i postgraus a la fira Entérate [+]
13/02/14 Estudiar -  L'Autònoma presenta els seus màsters i doctorats a la fira internacional QS Barcelona [+]
31/07/13 Institucional -  11a convocatòria del Programa Argó [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona