Viu a la UAB

La UAB als rànquings


En els darrers anys la UAB ha vist com es reconeixia el seu esforç per impulsar la qualitat de la docència, per atraure talent internacional i per obtenir un impacte creixent de la recerca amb una millora progressiva de la classificació en els rànquings internacionals més prestigiosos i influents. Així la UAB es troba entre les capdavanteres de l'àmbit espanyol en rànquings mundials com el QS World University Rankings (QS WUR), el Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) i l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), i ocupa una posició destacada a escala mundial entre les universitats joves segons les classificacions específiques per a universitats de menys de 50 anys elaborades per QS i Times Higher Education. 

1

THE World University Ranking (THE WUR 2016-2017)

La UAB és la primera universitat espanyola del rànquing

La UAB se situa en la posició 163 a escala mundial i com la millor universitat de l'Estat espanyol en el rànquing THE WUR 2016-2017. En l'àmbit europeu, la UAB es consolida entre les cent primeres universitats en la posició 76.

+

2

QS World University Rankings (QS WUR 2016-2017)

La UAB és la segona universitat espanyola al rànquing

La UAB és la segona universitat de l'Estat espanyol i se situa en la posició 203 mundial (i en la 89 a escala europea) segons el rànquing QS WUR 2016-2017, que classifica les 500 millors universitats del món.

+

4

Academic Ranking of World Universities (ARWU 2016)

La UAB és la quarta millor universitat de l'àmbit espanyol

La UAB se situa entre les posicions 301 i 400 del món en la classificació ARWU, que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghai. En l'àmbit espanyol, la UAB apareix en la quarta posició.

+

12

THE Top 150 under 50 Ranking (THE 150u50 2016)

La UAB és la dotzena universitat a escala mundial

La UAB ocupa el dotzè lloc a escala mundial, el vuitè a escala europea i el primer dins l'àmbit espanyol en la cinquena edició de la classificació de les 150 millors universitats del món de menys de 50 anys. Aquest rànquing es basa en el THE WUR 2016.

+

9

QS Top 50 Under 50 Ranking (QS 50u50 2016)

La UAB és la novena millor universitat jove del món

La UAB es troba en la novena posició a escala mundial, en la segona a escala europea i és la primera universitat espanyola en el rànquing de les 50 universitats del món de menys de 50 anys, elaborat a partir dels resultats del QS WUR 2016-2017.

+

167

Best Global Universities 2017 (BGU 2017)

La UAB se situa en la posició 167 del món

La UAB és la 167a universitat del món segons el rànquing Best Global Universities que publica el diari nord-americà U.S. News.  A nivell europeu ocupa la 66a posició i és la 2a d’Espanya.

+

1

Round Universities Ranking 2016

La UAB se situa en la posició 197 del món

La UAB se situa en la 197a posició a nivell mundial, la 81a d’Europa i la 1a d’Espanya, en l'edició de 2016 d’aquest rànquing elaborat per l’agència russa RUR Ranking Agency. En els criteris de docència la UAB se situa en el lloc 141.+

2

Scimago Institutons Rankings (SIR 2016)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa el lloc número 202 entre totes les institucions de recerca a nivell mundial, i és la segona universitat espanyola segons el nou rànquing Scimago Institutions Ranking 2016.

+

126

University Ranking by Academic Performance (URAP 2016-2017)

La UAB és la 126 del món

La UAB és la segona universitat d’Espanya, la 50a d’Europa i la 126a del món segons l’edició del 2016-2017 del rànquing URAP, que publica anualment la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (Turquia). Aquest rànquing classifica 2.000 universitats del món segons el nombre i la qualitat de les publicacions científiques.

+

172

NTU Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities 2016

La UAB se situa a la posició 172 del món

La UAB ha assolit el lloc 172 a escala mundial en l’indicador global publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU) l'any 2016, basat en l'activitat investigadora. Amb aquest resultat, la UAB es manté entre les 200 millors del món, i es consolida en la segona posició espanyola. 

+

12

QS WUR by Subject 2016

La UAB té 12 especialitats entre les millors del món

Dotze disciplines científiques de la UAB se situen entre les 100 primeres del món: Veterinària (situada entre les 50 millors del món en el lloc 21), Arqueologia, Idiomes Moderns, Agricultura, Ciències Ambientals, Geografia, Física i Astronomia, Antropologia, Comunicació, Educació, Polítiques i Economia, segons el rànquing per disciplines científiques que elabora QS a partir d'alguns indicadors del QS WUR 2015/2016. En global, la UAB està entre les 200 primeres universitats en 25 de les 42 matèries classificades per QS.

+

222

Center for World University Rankings (CWUR 2016)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ha millorat la seva posició a nivel mundial, passant de la 241 a la 222, i de la tercera a la segona posició a nivell espanyol, en la cinquena edició del rànquing que publica el Center for World University Rankings situat a l'Aràbia Saudita.+

2

Leiden Ranking 2016

La UAB ocupa el segon lloc espanyol en el volum de publicacions

En l'edició de 2016 del Leiden Ranking de productivitat científica, la UAB se situa en la posició 155 en el rànking global per volum de publicacions. Dins l'àmbit espanyol, ocupa el segon lloc en volum de publicacions i el cinquè en col·laboració internacional.+

1

U-Ranking 2016

La UAB lidera les universitats espanyoles en productivitat investigadora

La UAB ocupa la primera posició en el rànquing de productivitat de recerca. A més, assoleix la segona posició en el rànquing global de productivitat, que agrupa els rànquings de docència, de recerca i d'innovació i desenvolupament tecnològic.
El sistema de rànquings U-Ranking 2016 "Indicadores sintéticos de las Universidades Españolas”, és publicat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

+

2

Rankings I-UGR de Universidades Españolas según Campos y Disciplinas Científicas 2014

La UAB és la 2a universitat amb millors classificacions

En la 5a edició d’aquest rànquing elaborat, per un grup de recerca de la Universitat de Granada, la UAB és la segona universitat espanyola en la classificació per camps i disciplines científics. En concret, la UAB es troba entre les tres millors universitats en 7 dels 12 camps científics establerts pel rànquing, i  en 15 de les 37 especialitats. La UAB és la millor universitat en les especialitats d’Ecologia i Medi Ambient, Geografia i Veterinària.

+

20

Cybermetrics Lab CSIC 2017

El DDD de la UAB és el 20è del món i el primer d'Espanya

El Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB ocupa el primer lloc entre els repositoris de les universitats espanyoles segons l'edició de gener de 2017 del rànking web de repositoris del món elaborat pel CSIC, i se situa en el 20è lloc dels repositoris institucionals a escala mundial.

+

14

GreenMetric Ranking of World Universities 2016

La UAB ocupa la 14a posició mundial i la primera d'Espanya

14La UAB ocupa la 14a posició mundial i la primera d’Espanya en la setena edició del GreenMetric Ranking of World Universities. El rànquing de la Universitat d’Indonèsia compara els esforços cap a la sostenibilitat y les polítiques de gestió respectuoses amb el medi.

+

2

Ranquing de El Mundo (El Mundo 2015/16)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB obté la segona millor puntuació en el "Ranking de las 50 titulaciones más demandadas de España" que elabora el diari El Mundo. 18 graus de la UAB figuren en els cinc primers llocs de les seves respectives categories. Tres d'aquests graus n'ocupen la primera posició: Veterinària, Ciències Ambientals i Publicitat i Relacions Públiques.+

2

Ranking CYD

La UAB és la 2a universitat amb major nombre d'indicadors d'alta eficiència

En la 3a edició d’aquest rànquing elaborat per la Fundación CYD en col·laboració amb U-Multirank, la UAB és la segona universitat espanyola que obté un major nombre d'indicadors qualificats d'alt rendiment. La UAB és la única universitat espanyola que no té cap indicador amb la qualificació de baix rendiment.

+

3

Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2015)

Les biblioteques de la UAB entre les més eficients de l'Estat

Les biblioteques de la UAB se situen en tercera posició entre les biblioteques de les universitats espanyoles segons el Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2015) que avalua l'eficiència de les biblioteques universitàries en funció del pressupost i els préstecs.

+