Vés al contingut principal

Victoria Reyes-García, nou membre de l'Acadèmia d'Agricultura de França

20 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La investigadora de l'ICTA-UAB Victoria Reyes-García va ser nomenada nou membre de l'Acadèmia d'Agricultura de França, en un acte que va tenir lloc el passat 4 de gener a la seu de la institució, ubicada a París.

Victoria Reyes-Garcia ICTA-UAB

Creada el 1761 pel rei Lluís XV amb el nom de "Société d'Agriculture de la Generalité de París", informa el Govern i l'opinió pública sobre els progressos en tots els aspectes de les ciències agrícoles, ja sigui a nivell nacional o internacional, i facilita els intercanvis entre científics de diverses disciplines.

Victoria Reyes-García formarà part de la secció 7 dedicada al “Medi ambient i territori” i contribuirà amb la seva experiència a l'estudi de les interaccions entre els recursos naturals, la planificació ambiental i la protecció del medi ambient. Els treballs d'aquesta secció, des de la seva creació el 1995, s'han basat en tres eixos: home, naturalesa i tècnica, considerant la gestió de l'entorn en les dimensions ecològica, tècnica, econòmica, sociològica, jurídica i ètica.

 
   VICTORIA REYES ICTA_UAB

La secció estudia les relacions existents entre tres pols principals: l'Antroposfera (poblacions, demografia, representacions i organitzacions, demanda social), la Biosfera (medi físic: aigua, sòl i clima, recursos naturals, cicles biogeoquímics, ecosistemes) i la Tecnosfera (pràctiques agrícoles, planificació espacial, sistemes de producció, sistemes de gestió i organització).

L'estudi de les relacions entre aquests tres pols i les seves retroalimentacions ajuda a comprendre millor les activitats rurals i agrícoles per proposar algunes orientacions en matèria d'ordenació de l'espai, de millora del medi ambient i, més àmpliament, de desenvolupament sostenible.

Victoria Reyes-García contribuirà a identificar i formular temàtiques d'actualitat, tenint en compte els coneixements disponibles, i fer emergir nous dominis.

 

 

Dins de