Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Una estudiant de l’ICTA-UAB guanya una beca per fer una estada al Japó

16 des. 2015
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L’estudiant de doctorat de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), María Raja ha estat guardonada amb un dels "Ajuts a la mobilitat predoctoral per a la realització d’estades breus en centres d’I+D” lliurades pel Ministerio

L’estudiant de doctorat de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), María Raja ha estat guardonada amb un dels "Ajuts a la mobilitat predoctoral per a la realització d’estades breus en centres d’I+D” lliurades pel Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO). D’acord a la subvenció, María Raja realitzarà una estada de 3 mesos a la Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology amb l’objectiu de millorar la seva formació i impulsar el desenvolupament de la seva tesi doctoral.



María Raja està desenvolupant un projecte que s’emmarca en l’estudi del canvi climàtic, i en concret en l’estudi de noves proxys per estima la productivitat primària de períodes climàtics del passat, per tal de millorar els models climàtics que prediuen el desenvolupament de processos biogeoquímics en els anys següents, els quals s’estan veient influenciats per una anòmala elevada concentració de CO2.



A l’actualitat es troba desenvolupant i validant la metodologia analítica per estimar la relació isotòpica del nitrogen en clorofil·les i feopigments sedimentaris, que permetrà estimar la utilització de nutrients per part d’organismes fotosintètics en el passat. Per tal de determinar la metodologia més òptima, analitzarà la relació isotòpica de nitrogen al sediment total, als pigments totals i als pigments individuals. Després compararà els resultats obtinguts de les diferents metodologies amb altres proxys per tal de determinar la productivitat primària amb models climàtics.



L’anàlisi de clorofil·les individuals és la més laboriosa i exigent ja que requereix d’una etapa addicional de separació dels pigments. A més, és necessària una major quantitat de mostra i una sensibilitat molt elevada de l’instrument. La Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology  és un dels centres de recerca més reconegut per a l’estudi científic dels processos marins i terrestres. El grup de recerca del que María Raja formarà part ha treballat durant anys en l’anàlisi de la relació isotòpica de nitrogen en pigments individuals o sediments (Ohkouchi,2005; Chikaraishi,2007; Kashiyama,2007). D’aquesta manera, la seva estada li permetrà adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per a desenvolupar aquesta metodologia.



 


Dins de