Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Un grup d'alumnes del màster SAES participa a l'International Student

23 nov. 2020
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Un equip format per deu alumnes del Màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social (SAES) impartit per l'ICTA-UAB participa en 3a edició del International Student Challenge UrbanFarm organitzat per la Universitat de Bolonya en el marc de el projecte EU H2020 Food Systems in European Cities (FoodE).

UAB

Les integrants de l'equip espanyol Greenhood són Alexa Born, Jessica Bubenheim, Sofie Dejaegher, Xènia Manzano Espriu, Marta van Ginkel González, Maria Iordanoglou, Marianne Puig Lescure, Nicole Ordóñez, Berta Roset i Gustavo Zamorano.

L'augment de la població urbana està duent a redissenyar i reubicar els centres de producció d'aliments per fer les ciutats més sostenibles i fomentar la creació de noves economies. Per impulsar aquesta tendència, la Universitat de Bolonya organitza el Student Challenge UrbanFarm2021, en el qual es convida a equips d'estudiants internacionals i multidisciplinars a dissenyar sistemes innovadors d'agricultura urbana que integrin les millors innovacions arquitectòniques i tecnològiques per a la producció d'aliments en entorns urbans.

Els seus projectes han d'estar basats en espais buits existents en tres ciutats europees seleccionades, caracteritzades per diferents peculiaritats: Bolonya (Itàlia), Romainville (França) i Napoli (Itàlia), totes elles sòcies del projecte EU H2020 Food Systems in European Cities (FoodE), dirigit per la Universitat de Bolonya. El seu disseny ha de tenir una connotació forta i empresarial, promovent la generació de noves formes d'ocupació per als usuaris més desfavorits.

Un total de 166 estudiants i 28 equips de 26 universitats s'han sumat al desafiament. La competició està oberta a equips d'estudiants de tot el món, i els equips poden estar compostos per membres de diferents universitats i universitats de ciències aplicades. Els integrants de l'equip Greenhood de l'ICTA-UAB procedeixen d'Espanya, Bèlgica, Gran Bretanya, Grècia, Estats Units, Alemanya i Xile.

El millor projecte en cadascuna de les ubicacions objectiu serà premiat amb un premi econòmic de 4.000 Euros. El guanyador es donarà a conèixer al febrer de 2021.

El projecte FoodE, en el qual participa l'ICTA-UAB, reuneix un consorci altament qualificat de 24 organitzacions, incloses universitats, instituts de recerca, pimes, ONG i ajuntaments repartits en 8 països de la UE. FoodE està finançat per Horitzó 2020, el Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea (2014-2020) i tindrà una durada de quatre anys entre 2020 i 2024. FoodE té com a objectiu accelerar el creixement de sistemes alimentaris de ciutats/regions sostenibles i resilients (CRFS) mitjançant reunir iniciatives alimentàries locals liderades per ciutadans a tot Europa. FoodE busca construir una mentalitat de "pensar globalment, menjar localment" amb vista a abordar els urgents desafiaments globals que amenacen la seguretat alimentària, al temps que impulsa l'economia local.

Dins de