Vés al contingut principal

Slameršak i Kallis, menció especial del Premi Ciutat de Barcelona

31 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Un estudi científic sobre la transició a un futur energètic baix en carboni realitzat pels investigadors de l'ICTA-UAB Aljoša Slameršak i Giorgos Kallis ha estat premiat amb una menció especial al Premi Ciutat de Barcelona, a la categoria de Ciències Ambientals i de la Terra. 

ALJOSA SLAMERZAK AND GIORGOS KALLIS

El consistori reconeix el treball Energy requirements and carbon emissions for a low-carbon energy transition, publicat a la revista científica Nature el passat mes de novembre, per les seves implicacions socioeconòmiques i polítiques i el compromís científic amb la transició energètica en el marc del canvi global.

L'estudi, del que també és autor l'investigador Daniel O'Neil de la Universitat de Leeds, mostra que el procés de transició a un sistema energètic baix en carboni podria comportar importants emissions globals i consumir una part significativa del pressupost de carboni restant, deixant així menys emissions per als processos i activitats socioeconòmiques del que es creia. 

El Premi Ciutat de Barcelona representen el màxim reconeixement que la ciutat atorga als seus ciutadans. L'objectiu és premiar l'excel·lència en diferents àmbits de la creativitat, la investigació i la cultura de la ciutat al llarg de tot l'any. Els guanyadors són elegits per un jurat de reconeguts representants de cada sector, que fan un estudi exhaustiu de tots els projectes de cada àrea. Aquest any el jurat ha estat compost per Esther Garcés (presidenta), Paula Bruna, Marina Monsonís, Santiago Giralt i Valentí Sallarès, 

El premi, que es va donar a conèixer dilluns passat 30 de gener, es lliurarà en un acte que tindrà lloc el proper dia 15 de febrer a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. 

Dins de