Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Poden els horts escolars ser part de la solució per conrear aliments a les ciutats?

07 maig 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

A causa del canvi climàtic, la manca de terres cultivables i una sèrie d’impactes ambientals negatius derivats de l’agricultura extensiva, és necessari desenvolupar solucions per cultivar aliments a les ciutats i reduir l’impacte ambiental de l’agricultura.

URBAG project School gardens ICTA-UAB

En el marc del projecte ERC URBAG de l’ICTA-UAB, i mitjançant una col·laboració amb l’empresa Campos Estela, la UAB i la Universitat Pompeu Fabra, s’ha desenvolupat un projecte pilot d’agricultura vertical que es presentarà a l’Escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell.

Aquest projecte cultivarà de manera vertical enciams i microvegetals (microgreens) a l’escola, on es consumiran in situ al menjador de l’empresa Campos Estela. Aquest projecte aplica recerca de l’ICTA-UAB utilitzant les tècniques més recents, reutilitzant els recursos residuals i reduint l’ús d’aigua i fertilitzants. Per exemple, el projecte reutilitza residus per al terra de cultiu dels enciams, amb una barreja de compost, suro residual i Struvite.

Aquest projecte també ofereix una gran oportunitat per a nens, professors i pares per aprendre sobre el conreu d’hortalisses i d’on prové el seu menjar. El projecte inclou sessions interactives educacionals pels estudiants per entendre l’impacte ambiental del menjar.

Dins de