Vés al contingut principal

Letícia Santos de Lima escollida pel programa AGU Voices for Science 

28 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'AGU (American Geophysical Union) ha seleccionat la investigadora de l'ICTA-UAB Letícia Santos de Lima per al seu programa 2022 Voices for Science, en reconeixement a la seva destacada feina.

Letícia Santos de Lima escollida pel programa AGU Voices for Science 

Acabada d'incorporar a l'equip científic de l'ICTA-UAB com a investigadora postdoctoral Beatriu de Pinós, Santos de Lima treballa de manera integrada al Laboratori d'Anàlisi de Sistemes Socioecològics en un Món Globalitzat (LASEG). 

El programa Voices for Science de l'AGU es va posar en marxa el 2018 per dotar els científics de valuoses habilitats comunicatives i de divulgació, i despertar interès a compartir el valor i l'impacte de les ciències de la Terra i de l'Espai amb els principals prenedors de decisions, periodistes i audiències públiques, per augmentar així la comprensió sobre aquests aspectes i el suport a la ciència per part de la societat. 

Com a membre de la promoció del 2022, Letícia ha estat seleccionada entre un grup de sol·licitants altament competitiu, en base al lideratge demostrat i al seu potencial per influir positivament en la comunitat local. Aquesta és la primera vegada que la convocatòria s'obre a sol·licitants d'Europa i del Regne Unit.

Segons l'AGU, l'entusiasme de Letícia per desenvolupar i utilitzar les habilitats de comunicació i divulgació com a part del programa Voices for Science 2022 mostra la seva dedicació enorme a la promoció de la ciència en benefici de la comunitat científica i la humanitat en general. Per això, l'AGU vol destacar la seva figura. 

Voices for Science proporciona als seus participants nombrosos recursos, incloent-hi tallers de desenvolupament d'habilitats úniques i kits d'eines centrats en les comunicacions i la política; suport pràctic del personal de l'AGU en la realització i l'organització d'oportunitats de divulgació; i viatges amb despeses pagades a Washington, D.C. per participar a un taller híbrid a l'abril i a Chicago, IL per a la Reunió de Tardor de l'AGU al desembre. 

A més de les oportunitats de desenvolupament professional que ofereix el programa, Letícia podrà relacionar-se i col·laborar amb els altres 39 científics seleccionats per al programa i amb els 145 membres d'edicions anteriors. 

Aquesta activitat científica depèn en gran mesura del suport federal i, com estem veient ara, els reptes crítics del nostre temps només es poden resoldre si deixem que una ciència sòlida fonamenti les nostres decisions. Ara més que mai, és essencial que els científics interactuïn amb els responsables polítics, el públic i els mitjans de comunicació de manera regular. Els legisladors necessiten escoltar els temes crítics tant directament dels científics com dels seus electors, i els esforços de Letícia per arribar als legisladors i mobilitzar la comunitat local poden i marcaran la diferència. 

Col·lectivament, els participants de Voices for Science permetran amplificar la ciència i el seu valor, i ajudaran tant els responsables polítics com la comunitat en general a veure que el món segueix recolzant i beneficiant-se de la nostra empresa científica. Amb l'ajuda de la comunitat científiques i els recursos de l'AGU, aquests participants podran connectar amb èxit amb aquestes audiències, fins i tot quan no parlin amb elles en persona. 

Dins de