Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

La investigadora de l’ICTA-UAB Ángela Delgado, representant jove a la Conferència Anual EEAC

16 oct. 2017
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La investigadora de l’ICTA-UAB, Ángela Delgado, va ser un dels joves representants de Catalunya a la 25a Conferència Anual de la EEAC celebrada el 12 d'octubre de 2017 a Maastricht, Països Baixos sota el títol "Cap a la Agenda 2030 i

EEAC Annual Conference

La investigadora de l’ICTA-UAB, Ángela Delgado, va ser un dels joves representants de Catalunya a la 25a Conferència Anual de la EEAC celebrada el 12 d'octubre de 2017 a Maastricht, Països Baixos sota el títol "Cap a la Agenda 2030 i més enllà: cooperació europea en una nova interrelació ciutadà-ciència-política".

Junt amb dos estudiants més, Andrea Davila Brindley i Lluís Godó, Ángela Delgado va ser convidada a assistir dimecres 11 d’octubre a una conferència prèvia dedicada a joves investigadors. Al llarg del dia, els assistents van discutir sobre la implementació de la Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible en el context actual polític i social.

A la conferència del dia 12 d'octubre de 2017, els joves van poder oferir la seva visió conjunta d’ 'Una Europa sostenible al 2030', i van participar en els debats. Els Representants Joves de Catalunya van presentar l'assaig "Propostes des de Catalunya per a una Europa sostenible: l'Agenda 2030 i més enllà". Com a representants de la joventut de la regió van escriure un assaig que descriu les prioritats de Catalunya per als propers 25 anys. Aquestes són la igualtat de gènere, l'acció climàtica i la gestió de recursos a les ciutats.

La European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) és una xarxa d'òrgans consultius establerts per governs nacionals o regionals. Els membres de EEAC ofereixen assessorament independent als seus respectius governs o parlaments nacionals o regionals relacionats amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible (EEAC).

La xarxa EEAC ha de fer front a la implementació de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, l’actual atmosfera política i social i la interrelació canviant entre la ciència, la política i la societat. Els ciutadans reivindiquen que s’escolti la seva veu i qüestionen tant els fets com les institucions establertes. Necessiten inspiració renovada per a una cooperació europea que va més enllà de les fronteres, els sitges i les barreres institucionals. La 25 ª Conferència Anual del EEAC va estar dedicada a aquestes necessitats.

La conferència anual va oferir un espai per discutir els temes més urgents per als governs respecte a la implementació de les polítiques de sostenibilitat i el medi ambient. La conferència va oferir als assistents un ambient estimulant per compartir coneixements a través de discursos magistrals d'experts i polítics reconeguts internacionalment, així com d'interaccions en taules rodones. Aquestes taules rodones van estar liderades per destacats membres de l'EEAC, i cadascuna abordà un àmbit polític específic relacionat amb el desenvolupament sostenible i / o el medi ambient.

Els assistents van tenir temps suficient per identificar i debatre els desafiaments als que hem de fer front en la implementació de polítiques ambientals i de desenvolupament sostenible a dia d'avui i en els propers 25 anys, debatre com les accions futures es veuran afectades per l’actual atmosfera política i social, i les seves conseqüències en la implementació de polítiques de desenvolupament ambiental i sostenible. A més, van participar en diverses discussions sobre els efectes que tindrà la interrelació canviant entre la ciència, la política i la societat en el maneig dels problemes estratègics ambientals i de sostenibilitat.

Més informació aquí

 

Dins de