Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L’ICTA-UAB tornarà Bojos per la Natura a 23 estudiants de batxillerat

16 gen. 2018
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
  Un total de 23 estudiants de batxillerat participen a la quarta edició del programa  Bojos per la Natura  que ofereix l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) amb la voluntat de promoure

Bojos per la Natura 2018
 

Un total de 23 estudiants de batxillerat participen a la quarta edició del programa Bojos per la Natura que ofereix l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) amb la voluntat de promoure el talent científic entre els joves potenciant el coneixement del medi natural i posant-los en contacte amb els principals investigadors en la matèria.

La iniciativa, que començarà les seves classes el proper 3 de febrer, s’emmarca en el projecte Bojos per la Ciència 2018 de la Fundació Catalunya- La Pedrera adreçat a aquells estudiants de batxillerat de Catalunya que tinguin interès i mostrin aptituds en els diferents camps científics que proposen.

La quarta convocatòria compta amb 23 estudiants (18 noies i 5 noies). D’aquests 7 són de Barcelona ciutat, 14 de diferents comarques barcelonines i 2 de municipis tarragonins.  La majoria d’ells tenen 16 anys i fan primer de batxillerat. Durant les sessions, que tenen lloc en dissabte, els estudiants treballen en el propi centre juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. Això els permet guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

La directora de l’ICTA-UAB, Jordina Belmonte destacà la importància de què les noves generacions s’interessin per la Natura “donat que a les escoles i als instituts no es fa prou formació sobre coneixement d’organismes”. Belmonte explicà que el Programa Bojos per la Natura permet posar en contacte estudiants inquiets pel coneixement d’animals, plantes i el medi natural i acostar-los a temes d’actualitat de la mà d’especialistes altament motivats en la divulgació. “Conèixer la Natura que ens envolta és, a més d’enriquidor i divertit, fonamental per a respectar-la i per a comprendre com aquest món de clima canviant actua sobre ella” indicà.

De febrer a novembre de 2018, els joves podran participar en sessions matinals teòriques i de visita a laboratoris i centres de recerca de diverses institucions d'arreu de Catalunya, així com en sortides de camp de dia centrades en l’observació del medi natural i en el coneixement sobre el terreny dels principals projectes de recerca que hi tenen lloc. 

Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Natura, podran comptar com a tutor d'aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l'ICTA-UAB. El curs se centra en l’estudi del medi físic (climatologia, geologia i hidrologia) i dels diferents tipus d’organismes (fauna i flora) i sistemes (continentals, terrestres i aquàtics, i marins), així com en l’aplicació de les principals eines per a la gestió i la conservació de la natura i en la utilització de les tècniques de comunicació i de participació per transmetre al conjunt de la societat aquests coneixements.

Dins de