Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L’ICTA-UAB participa en la creació d’una plataforma online d’intercanvi de coneixement ambiental

20 maig 2016
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Investigadors de l'ICTA-UAB han participat en la creació de la plataforma Oppla , desenvolupada en el marc del projecte internacional OpenNESS (Operationalisation of Natural Capital and Ecosystem Services - Programa FP7 de la Comissió Europea). L'objectiu d'Oppla

Investigadors de l'ICTA-UAB han participat en la creació de la plataforma Oppla, desenvolupada en el marc del projecte internacional OpenNESS (Operationalisation of Natural Capital and Ecosystem Services - Programa FP7 de la Comissió Europea). L'objectiu d'Oppla és proporcionar una plataforma virtual que reuneix les últimes idees sobre el capital natural, serveis ecosistèmics i  solucions basades en la natura d’arreu d’Europa. El portal web proporcionarà accés a una àmplia gamma de recursos, provinents de les comunitats més innovadores de la ciència, la política i la pràctica.



El propòsit d'Oppla és simple: posar a disposició de persones amb diferents nivells de coneixement consells útils, eines i tècniques tan ràpida i fàcilment com sigui possible. La plataforma actualment compta amb un servei d'informació sobre multitud de fonts, Ask Oppla - un servei per obtenir resposta d'altres membres de la comunitat Oppla. A l’actualitat s'està desenvolupant un mercat en línia on publicitar i obtenir eines, dades i serveis, generant oportunitats de col·laboració entre els diferents sectors i disciplines. Un cop estigui finalitzada, la plataforma també comptarà amb un servei d'intermediació en la comunitat, ajudant els usuaris a trobar nous clients, proveïdors i socis comercials. El portal web Oppla es complementarà amb esdeveniments, cursos de formació i altres serveis presencials que es demanin.



Oppla té l'ambició de créixer en tot el portal europeu per intercanviar coneixements ambientals, facilitant l'accés a la informació allotjada en altres plataformes. Ofereix oportunitat als primers membres de convertir-se en part d'una comunitat creixent en l'avantguarda de la investigació, amb un gran potencial per col·laborar i informar de les millors pràctiques en la gestió del nostre medi ambient millor.



Els investigadors de l'ICTA-UAB, Erik Gómez Baggethun, Johannes Langemeyer i Francesc Baró participen en aquest projecte. Més de 60 universitats, instituts d'investigació, els organismes i les empreses estan desenvolupant actualment el prototip Oppla com a part d'una activitat conjunta entre els projectes OPERAs i OpenNESS, finançats pel Programa FP7 de la Comissió Europea.



La plataforma completa Oppla posarà en marxa al gener de 2017. Registre de canvis en www.oppla.eu


Dins de